Lot: 1

Current Price: 2,500 TL Starting Bid: 2,500 TL Estimated: 3000-3500 TL Losing Winning

Catalogue Raisonne De L'Oeuvre De, Fikret MOUALLA

Catalogue Critique par Marc Ottavi et Kerem Topuz, TOME I, Paris 2009. Fikret MUALLA' nın (1903-1967) Tüm Eserlerinin Derlendiği Catalogue Raisonne'nin 1. Cildi. Mualla'nın derlenen 2452 adet eserinin açıklaması ve görselini içerir. 544 Sayfa, 28 x 22 x 4 cm. Marc Ottavi ve Kerem Topuz tarafından hazırlanan tüm eserlerin derleneceği 2. cilt çalışmaları devam etmektedir. Kitabın önemi Ülkemizde ve uluslararası sanat piyasalarında Mualla'nın eserlerinin orijinalliği konusunda temel alınan referans kaynak kabul edilmesidir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Catalogue Raisonne De L'Oeuvre De, Fikret MOUALLA  -Catalogue Critique par Marc Ottavi et Kerem Topuz, TOME I, Paris 2009. Fikret MUALLA' nın (1903-1967) Tüm Eserlerinin Derlendiği Catalogue Raisonne'nin 1. Cildi. Mualla'nın derlenen 2452 adet eserinin açıklaması ve görselini içerir. 544 Sayfa, 28 x 22 x 4 cm. Marc Ottavi ve Kerem Topuz tarafından hazırlanan tüm eserlerin derleneceği 2. cilt çalışmaları devam etmektedir. Kitabın önemi Ülkemizde ve uluslararası sanat piyasalarında Mualla'nın eserlerinin orijinalliği konusunda temel alınan referans kaynak kabul edilmesidir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Catalogue Raisonne De L'Oeuvre De, Fikret MOUALLA -Catalogue Critique par Marc Ottavi et Kerem Topuz, TOME I, Paris 2009. Fikret MUALLA' nın (1903-1967) Tüm Eserlerinin Derlendiği Catalogue Raisonne'nin 1. Cildi. Mualla'nın derlenen 2452 adet eserinin açıklaması ve görselini içerir. 544 Sayfa, 28 x 22 x 4 cm. Marc Ottavi ve Kerem Topuz tarafından hazırlanan tüm eserlerin derleneceği 2. cilt çalışmaları devam etmektedir. Kitabın önemi Ülkemizde ve uluslararası sanat piyasalarında Mualla'nın eserlerinin orijinalliği konusunda temel alınan referans kaynak kabul edilmesidir.

    TLSold
  • MUALLA' nın Nadir Bulunan Sınırlı Sayı 4 Adet Özgün Baskısı: MOUALLA-Youki Desnos. Fequet et Baudier, Paris 1958. 1000 adet basılmış ve numaralandırılmıştır: Satıştaki eser numarası 102'dir. Kitap birbirine tutturulmamış bağımsız ayrılabilen 3 adet katlanmış numara verilmemiş sayfadan oluşmaktadır (Folio), her ikiye katlı sayfa 34 x 25 cm boyutunda ve ince yumuşak karton formundadır. MUALLA' nın nadir bulunan baskılarını içeren dönemin Fransız bohem yaşamının en güzel kadınlarından Youki DESNOS un Mualla için yazdığı sınırlı baskı 12 sayfalık kitapta 3 tam sayfa 1 yarım sayfa Mualla' nın özgün baskı deseni vardır. Baskıların çizimleri Catalogue Raisonne De L'Oeuvre De Fikret MOUALLA Marc OTTAVI & Kerem TOPUZ, Paris, 2009, Birinci cilt, sayfa 296 1478, sayfa 347 de 1722 ve 1723 numara altında yer almaktadır. Literatür: Fikret Mualla, Yalnız ve Yaralı Bir Hayat, Islık Yayınları Kolektif, İstanbul 2020.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    MUALLA' nın Nadir Bulunan Sınırlı Sayı 4 Adet Özgün Baskısı: MOUALLA-Youki Desnos. Fequet et Baudier, Paris 1958. 1000 adet basılmış ve numaralandırılmıştır: Satıştaki eser numarası 102'dir. Kitap birbirine tutturulmamış bağımsız ayrılabilen 3 adet katlanmış numara verilmemiş sayfadan oluşmaktadır (Folio), her ikiye katlı sayfa 34 x 25 cm boyutunda ve ince yumuşak karton formundadır. MUALLA' nın nadir bulunan baskılarını içeren dönemin Fransız bohem yaşamının en güzel kadınlarından Youki DESNOS un Mualla için yazdığı sınırlı baskı 12 sayfalık kitapta 3 tam sayfa 1 yarım sayfa Mualla' nın özgün baskı deseni vardır. Baskıların çizimleri Catalogue Raisonne De L'Oeuvre De Fikret MOUALLA Marc OTTAVI & Kerem TOPUZ, Paris, 2009, Birinci cilt, sayfa 296 1478, sayfa 347 de 1722 ve 1723 numara altında yer almaktadır. Literatür: Fikret Mualla, Yalnız ve Yaralı Bir Hayat, Islık Yayınları Kolektif, İstanbul 2020.

    TLSold
  • Muzaffer AKYOL-Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Prof. Dr. Talat S. Halman, Prof. Dr. İsmail Tunalı, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Arslan Mengüç. Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul, 2002. 2000 adet basılmış. Sert kapak,  431 sayfa, 31 x 24 cm. İmzalı ve İthaflı. Kitap içinde dikişli normal sayfa gibi monte edilmiş 2 tam sayfa karton üzerine sanatçı Sn. AKYOL'un yaptığı yağlı boya orijinal 45.5 x 30 cm boyutunda resim vardır. Orijinal resimin varlığı Sn. AKYOL tarafından giriş sayfasında da belirtilmiştir. Resim imzasızdır. Sanatçının sanatı ve eserleri hakkında dönemin en yetkin yazarları tarafından hazırlanan çok kapsamlı bir çalışma.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Muzaffer AKYOL-Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Prof. Dr. Talat S. Halman, Prof. Dr. İsmail Tunalı, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Arslan Mengüç. Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul, 2002. 2000 adet basılmış. Sert kapak, 431 sayfa, 31 x 24 cm. İmzalı ve İthaflı. Kitap içinde dikişli normal sayfa gibi monte edilmiş 2 tam sayfa karton üzerine sanatçı Sn. AKYOL'un yaptığı yağlı boya orijinal 45.5 x 30 cm boyutunda resim vardır. Orijinal resimin varlığı Sn. AKYOL tarafından giriş sayfasında da belirtilmiştir. Resim imzasızdır. Sanatçının sanatı ve eserleri hakkında dönemin en yetkin yazarları tarafından hazırlanan çok kapsamlı bir çalışma.

    TLSold
  • The BEAUTIES of the BOSPHORUS by Miss Pardoe. Illustrated in a Series of Views of CONSTANTİNOPLE and its Environs from Original Drawings by W. H. Bartlett-Published by George Virtue- London, 1840. Sert Kapak, dönem deri süslemeli sırt ve ebrulu iç kapaklar, 28 x 24 cm. 5 +164 + 2 sayfa. Kitap, yazar Miss Pardoe'nin portresi ile iç kapakta İstanbul Haliç kenarında Osmanlı sosyal yaşamı gravürü yanında ayrıca yumuşak ince karton üzerine tek yönlü basılmış 79 adet çelik baskı İstanbul GRAVÜRÜ (koruyucu ince kağıtları ile) içermektedir. Çok özenli ve detaylı çizilmiş ve basılmış Gravürler ve genel olarak kitap yaşına göre temiz durumda. Seyahatname kitabının yazarı Julia Pardoe (1804-1862), İngiliz edebiyatçı, tarihçi ve çok yönlü bir 19. y.y. seyyahı, kitabında İstanbulun güzelliklerini ve İstanbul orta ve üst sınıfının yaşamını övgü dolu anlatması o dönemde İngiltere ve Avrupa da Türkler ile ilgili yaygın olumsuz algının düzeltilmesine önemli katkılar sağlamıştır. İSTANBUL Üzerine Yazılmış En Güzel En Çok Gravür İçeren bir 19. Yüzyıl seyahatnamesi, her ünlü kişisel koleksiyonda bulunan bir klasik, Gravürlerle İstanbul'un 1830'lu yıllarının sokakları, Tophanesi, Boğazı, Beşiktaşı, Kadıköyü, Beyoğlusu Perası ve Osmanlı sosyal kültürel gündelik yaşamı üzerine ilk elden tanıklıklar gözlemler.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    The BEAUTIES of the BOSPHORUS by Miss Pardoe. Illustrated in a Series of Views of CONSTANTİNOPLE and its Environs from Original Drawings by W. H. Bartlett-Published by George Virtue- London, 1840. Sert Kapak, dönem deri süslemeli sırt ve ebrulu iç kapaklar, 28 x 24 cm. 5 +164 + 2 sayfa. Kitap, yazar Miss Pardoe'nin portresi ile iç kapakta İstanbul Haliç kenarında Osmanlı sosyal yaşamı gravürü yanında ayrıca yumuşak ince karton üzerine tek yönlü basılmış 79 adet çelik baskı İstanbul GRAVÜRÜ (koruyucu ince kağıtları ile) içermektedir. Çok özenli ve detaylı çizilmiş ve basılmış Gravürler ve genel olarak kitap yaşına göre temiz durumda. Seyahatname kitabının yazarı Julia Pardoe (1804-1862), İngiliz edebiyatçı, tarihçi ve çok yönlü bir 19. y.y. seyyahı, kitabında İstanbulun güzelliklerini ve İstanbul orta ve üst sınıfının yaşamını övgü dolu anlatması o dönemde İngiltere ve Avrupa da Türkler ile ilgili yaygın olumsuz algının düzeltilmesine önemli katkılar sağlamıştır. İSTANBUL Üzerine Yazılmış En Güzel En Çok Gravür İçeren bir 19. Yüzyıl seyahatnamesi, her ünlü kişisel koleksiyonda bulunan bir klasik, Gravürlerle İstanbul'un 1830'lu yıllarının sokakları, Tophanesi, Boğazı, Beşiktaşı, Kadıköyü, Beyoğlusu Perası ve Osmanlı sosyal kültürel gündelik yaşamı üzerine ilk elden tanıklıklar gözlemler.

    TLSold
  • SYRIA, The HOLY LAND, ASIA MINOR, İllustrated. In A Series Of Views, Drawn From Nature By W.H.Bartlett, William Purser, with Description of The Plates by John Carne-Fisher, Son & Co. London, Paris 1836. 3 Cilt, 1. Cildin metinleri İngilizce 2. ve 3. Ciltler Fransızca. Sert kapak. 29x22 cm. 80+80+100 Sayfa. Orijinal dönem cildinde altın yaldızlı. 2 harita 117 çelik gravür çok temiz durumda. Gravürler ince yumuşak kartonlara tek yön basılmış. Gerek temiz orijinal süslemeli cildi ve kitabın genel olarak çok iyi kondüsyonda olması gerekse 117 adet gravürün sayı itibari ile çokluğu satıştaki kitabı az bulunur kılmaktadır. Osmanlı Topraklarında Kutsal ve Tarihi Yerler: Suriye, Lübnan, Filistin, Kudüs ve Güney Anadolu'da1830' larda yapılan bu Seyahatnamenin yazarı İngiliz John Carne'nin (1789-1844) bir amacı da Osmanlı İmparatorluğu üzerine gravürlü kitaplar hazırlamaktı. Bu nedenle Osmanlı Üzerine çizimleri ile tanınan dönemin en iyi gravür çizim sanatçıları T.Allom ve W.H. Bartlett ile kitabın gravürlenmesi için çalışmıştı. ADANA ANTAKYA MERSİN TARSUS vs (CILICIA) gibi Güney Anadolu ve HALEP KUDÜS ŞAM LÜBNAN gibi Kutsal OSMANLI YERLEŞİMLERİNİN 1830'lu yıllarda Basılan GRAVÜRLERİ belgesel nitelikte çoğu günümüze ulaşamayan görseller ve tanıklıklar. Her önemli kişisel koleksiyonda bulunan bir klasik Osmanlı  seyahatnamesi.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    SYRIA, The HOLY LAND, ASIA MINOR, İllustrated. In A Series Of Views, Drawn From Nature By W.H.Bartlett, William Purser, with Description of The Plates by John Carne-Fisher, Son & Co. London, Paris 1836. 3 Cilt, 1. Cildin metinleri İngilizce 2. ve 3. Ciltler Fransızca. Sert kapak. 29x22 cm. 80+80+100 Sayfa. Orijinal dönem cildinde altın yaldızlı. 2 harita 117 çelik gravür çok temiz durumda. Gravürler ince yumuşak kartonlara tek yön basılmış. Gerek temiz orijinal süslemeli cildi ve kitabın genel olarak çok iyi kondüsyonda olması gerekse 117 adet gravürün sayı itibari ile çokluğu satıştaki kitabı az bulunur kılmaktadır. Osmanlı Topraklarında Kutsal ve Tarihi Yerler: Suriye, Lübnan, Filistin, Kudüs ve Güney Anadolu'da1830' larda yapılan bu Seyahatnamenin yazarı İngiliz John Carne'nin (1789-1844) bir amacı da Osmanlı İmparatorluğu üzerine gravürlü kitaplar hazırlamaktı. Bu nedenle Osmanlı Üzerine çizimleri ile tanınan dönemin en iyi gravür çizim sanatçıları T.Allom ve W.H. Bartlett ile kitabın gravürlenmesi için çalışmıştı. ADANA ANTAKYA MERSİN TARSUS vs (CILICIA) gibi Güney Anadolu ve HALEP KUDÜS ŞAM LÜBNAN gibi Kutsal OSMANLI YERLEŞİMLERİNİN 1830'lu yıllarda Basılan GRAVÜRLERİ belgesel nitelikte çoğu günümüze ulaşamayan görseller ve tanıklıklar. Her önemli kişisel koleksiyonda bulunan bir klasik Osmanlı seyahatnamesi.

    TLSold
  • VOYAGE A CONSTANTINOPLE, EN ITALIE,  et aux Iles de l'Archipel, par l'Allemagne et la Hongrie.-Charles Marie d' Irumberry, Paris, De L Imprimerie de Crapelet, Chez Maradan, Libraire, 1799.  (4)+331+(1) sayfa, 20 x 12.5 cm. Birinci baskı. Charles Marie d' Irumberry Bask' lı bir aristokrat, Fransa'yı devrim başlayınca terkederek 1790-91 yıllarında İstanbul ve Levant'ta yaşadı. Gözlemlerini ve tanıklıklarını mektup formatında yazdı. Belli başlı ünlü özel koleksiyonlarda yerini alan bir kitap: Koç 170, Atabey 607, Blackmer 183. Deri cilt kapak hasarlı, iç kapak ebrular ve sayfalar lekesiz ve temiz. Büyük ihtimal eski sahibinin el yazısı adı ve notu var:1811.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    VOYAGE A CONSTANTINOPLE, EN ITALIE, et aux Iles de l'Archipel, par l'Allemagne et la Hongrie.-Charles Marie d' Irumberry, Paris, De L Imprimerie de Crapelet, Chez Maradan, Libraire, 1799. (4)+331+(1) sayfa, 20 x 12.5 cm. Birinci baskı. Charles Marie d' Irumberry Bask' lı bir aristokrat, Fransa'yı devrim başlayınca terkederek 1790-91 yıllarında İstanbul ve Levant'ta yaşadı. Gözlemlerini ve tanıklıklarını mektup formatında yazdı. Belli başlı ünlü özel koleksiyonlarda yerini alan bir kitap: Koç 170, Atabey 607, Blackmer 183. Deri cilt kapak hasarlı, iç kapak ebrular ve sayfalar lekesiz ve temiz. Büyük ihtimal eski sahibinin el yazısı adı ve notu var:1811.

    TLSold
  • CONSTANTİNOPLE-Theophile Gautier, Nouvelle Edition., Paris Michel, Levy Freres, Editeurs, 1873. Sert kapak. 364 sayfa. 18.5 x 12.5 cm. Çok temiz durumda. 1852 de Avrupa'da oryantalizm modasının etkisiyle İstanbul'a gelen Fransız şair yazar sanat edebiyat eleştirmeni Gautier kitabında romantik naturalist bir şairin duygusal gözüyle 1850 lerin İstanbul'unu anlatır ve aynı zamanda o dönemde Osmanlı'da başlayan modernizmin eskiyi değiştirmesi karşısında duyduğu kaygıyı da dile getirir.  Gautier İzmir ve Çanakkale'ye de gider ve günümüze kalan önemli gözlemler sunar.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    CONSTANTİNOPLE-Theophile Gautier, Nouvelle Edition., Paris Michel, Levy Freres, Editeurs, 1873. Sert kapak. 364 sayfa. 18.5 x 12.5 cm. Çok temiz durumda. 1852 de Avrupa'da oryantalizm modasının etkisiyle İstanbul'a gelen Fransız şair yazar sanat edebiyat eleştirmeni Gautier kitabında romantik naturalist bir şairin duygusal gözüyle 1850 lerin İstanbul'unu anlatır ve aynı zamanda o dönemde Osmanlı'da başlayan modernizmin eskiyi değiştirmesi karşısında duyduğu kaygıyı da dile getirir. Gautier İzmir ve Çanakkale'ye de gider ve günümüze kalan önemli gözlemler sunar.

    TLSold
  • KÜTAHYA ŞEHRİ-UZUNÇARŞILIOĞLU, İsmail Hakkı. Bizans ve Selçukiylerle Germiyan ve Osman Oğulları Zamanında Kütahya Şehri. Devlet Matbaası, İstanbul 1932. Sert Kapak. 34x25x2 cm. 308 Sayfa + 87 görselin yeraldığı numarasız ek sayfalar. KÜTAHYA ŞEHRİ Tarihini Anlatan Bir İsmail Hakkı Uzunçarşılıoğlu Kitabı. İmzalı ve İthaflı.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    KÜTAHYA ŞEHRİ-UZUNÇARŞILIOĞLU, İsmail Hakkı. Bizans ve Selçukiylerle Germiyan ve Osman Oğulları Zamanında Kütahya Şehri. Devlet Matbaası, İstanbul 1932. Sert Kapak. 34x25x2 cm. 308 Sayfa + 87 görselin yeraldığı numarasız ek sayfalar. KÜTAHYA ŞEHRİ Tarihini Anlatan Bir İsmail Hakkı Uzunçarşılıoğlu Kitabı. İmzalı ve İthaflı.

    TLSold
  • The DANUBE: Its History, Scenery, and Topography -William Beattie M.D. Splendidly Illustrated, from Sketches Taken on the Spot, by Abresch, and Drawn by W.H. Bartlett. Published by Virtue & Co., London, 1844. Sert kapak. 27.5 x 22 cm. 236 Sayfa. 80' nin üzerinde tek yüz karton sayfada çelik baskı gravür ve sayfa içlerinde tahta oyma (woodcut) baskı görseller içeren 19. yüzyıl Tuna Nehri kıyısında yer alan yerleşim ve ilginç yerleri Gravürler ile anlatan bir Avrupa Seyahatnamesi, Avrupanın 1840' lardaki Görselleri. Yaklaşık 200 yıl öncesi Avrupa'nın sosyal yaşamı mimarisi üzerine gözlemler.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    The DANUBE: Its History, Scenery, and Topography -William Beattie M.D. Splendidly Illustrated, from Sketches Taken on the Spot, by Abresch, and Drawn by W.H. Bartlett. Published by Virtue & Co., London, 1844. Sert kapak. 27.5 x 22 cm. 236 Sayfa. 80' nin üzerinde tek yüz karton sayfada çelik baskı gravür ve sayfa içlerinde tahta oyma (woodcut) baskı görseller içeren 19. yüzyıl Tuna Nehri kıyısında yer alan yerleşim ve ilginç yerleri Gravürler ile anlatan bir Avrupa Seyahatnamesi, Avrupanın 1840' lardaki Görselleri. Yaklaşık 200 yıl öncesi Avrupa'nın sosyal yaşamı mimarisi üzerine gözlemler.

    TLSold
  • History of the OTTOMAN TURKS: From the Begining of their empire to the present time.-Creasy, Edward S. Published by Richard Bentley and Son, London, 1877. Sert kapak. 19x13x3.7 cm. 560 sayfa. Satıştaki nüsha revize edilmiş sonraki baskı. ilk baskısı 1854.  Ünlü tarihçi Hammerin -Purgstall's 10 ciltlik "Geschichte des Osmanischen Reiches" Eserinden esinlenmiş. OSMANLI TÜRK Tarihi Üzerine Referans Önemli Bir kaynak.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    History of the OTTOMAN TURKS: From the Begining of their empire to the present time.-Creasy, Edward S. Published by Richard Bentley and Son, London, 1877. Sert kapak. 19x13x3.7 cm. 560 sayfa. Satıştaki nüsha revize edilmiş sonraki baskı. ilk baskısı 1854. Ünlü tarihçi Hammerin -Purgstall's 10 ciltlik "Geschichte des Osmanischen Reiches" Eserinden esinlenmiş. OSMANLI TÜRK Tarihi Üzerine Referans Önemli Bir kaynak.

    TLSold
  • INSTRUCTIONS A L'USAGE DES VOYAGEURS EN ORIENT publiées sous les auspices du comité de la langue, de l'Histoire et des Arts de la France : HISTOIRE. LES CROISADES-M. le Marquis de Pastoret, imprimerie Impériale, Paris 1856. 138 sayfa, 24 x 15,6 cm. Ön kapak sırt yarısı kopuk ve kırışıklıklar var, iç sayfalar çok temiz. Kitap Güney Anadolu Suriye Lübnan İsrail Filistin vs (Levant) için hazırlanmış tarihi ve arkeolojik yerler gezi tanıtım kılavuzu niteliğinde ancak görselsiz.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    INSTRUCTIONS A L'USAGE DES VOYAGEURS EN ORIENT publiées sous les auspices du comité de la langue, de l'Histoire et des Arts de la France : HISTOIRE. LES CROISADES-M. le Marquis de Pastoret, imprimerie Impériale, Paris 1856. 138 sayfa, 24 x 15,6 cm. Ön kapak sırt yarısı kopuk ve kırışıklıklar var, iç sayfalar çok temiz. Kitap Güney Anadolu Suriye Lübnan İsrail Filistin vs (Levant) için hazırlanmış tarihi ve arkeolojik yerler gezi tanıtım kılavuzu niteliğinde ancak görselsiz.

    TLSold
  • Visits to the Monasteries of The LEVANT-Robert CURZON, İkinci baskı, London, John Murray, 1849. 420 sayfa. 21x13x4 cm. Sert tamir edilmiş güçlendirilmiş cilt ve kapak. Başlık ve birinci iç sayfa tahta oyma baskı, 16 adet tam sayfa tahta oyma baskı gravür. Robert Curzon (1810 – 1873) Osmanlı topraklarında bir dönem yaşamış bir seyyah yazar ve diplomat, bölgedeki Ortadox Kiliselerinden çok sayıda değerli Kutsal Kitap ve belgelerin İngiltereye götürülmesini sağlamış, özellikle Kitabın yayınlanmasından sonra kitapta anlatılan Manastırlar ve Tapınaklar yağmalanmış, kitaplar, belgeler, eşyalar vs. British Museum a götürülmüştür. Osmanlı Topraklarında bir İngiliz kitap ve belge toplayıcısının seyahatnamesi.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Visits to the Monasteries of The LEVANT-Robert CURZON, İkinci baskı, London, John Murray, 1849. 420 sayfa. 21x13x4 cm. Sert tamir edilmiş güçlendirilmiş cilt ve kapak. Başlık ve birinci iç sayfa tahta oyma baskı, 16 adet tam sayfa tahta oyma baskı gravür. Robert Curzon (1810 – 1873) Osmanlı topraklarında bir dönem yaşamış bir seyyah yazar ve diplomat, bölgedeki Ortadox Kiliselerinden çok sayıda değerli Kutsal Kitap ve belgelerin İngiltereye götürülmesini sağlamış, özellikle Kitabın yayınlanmasından sonra kitapta anlatılan Manastırlar ve Tapınaklar yağmalanmış, kitaplar, belgeler, eşyalar vs. British Museum a götürülmüştür. Osmanlı Topraklarında bir İngiliz kitap ve belge toplayıcısının seyahatnamesi.

    TLSold
  • CONSTANTİNOPLE-Edmondo De AMICIS, Translated from the 15. Italian Edition by Maria Hornor Landsdale, Illustrated, Photogravures by W. H. Gilbo. Henry T. Coates & Co. Philadelphia 1896. İlk Amerikan baskısı. Oryantal süslemeli sert kapak, şömizli, 21 x 14 cm. 2 cilt, 303 + 309 sayfa, 1 harita, 50 adet İstanbul görseli (photo gravür). İtalyan gazeteci De Amicis'in İstanbul üzerine gözlemleri ve açıklamaları ve dönemin en ileri görsel baskı tekniği fotogravürleri ile 19. yüzyılda İstanbul üzerine yayınlanmış açıklayıcı ve görselli en iyi kitap kabul edilir.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    CONSTANTİNOPLE-Edmondo De AMICIS, Translated from the 15. Italian Edition by Maria Hornor Landsdale, Illustrated, Photogravures by W. H. Gilbo. Henry T. Coates & Co. Philadelphia 1896. İlk Amerikan baskısı. Oryantal süslemeli sert kapak, şömizli, 21 x 14 cm. 2 cilt, 303 + 309 sayfa, 1 harita, 50 adet İstanbul görseli (photo gravür). İtalyan gazeteci De Amicis'in İstanbul üzerine gözlemleri ve açıklamaları ve dönemin en ileri görsel baskı tekniği fotogravürleri ile 19. yüzyılda İstanbul üzerine yayınlanmış açıklayıcı ve görselli en iyi kitap kabul edilir.

    TLSold
  • OSMANLI TARİHİ ÜZERİNE YAZILAN EN KAPSAMLI REFERANS KİTAP: HAMMER'İN OSMANLI TARİHİ.-Geschichte des Osmanischen Reiches, großentheils aus bisher unbenützten Handschriften und Archiven, Joseph von HAMMER-Purgstall. Avusturyalı Oryantalist Hammer (1774-1856) Osmanlı ve İslam dünyası üzerine çalışmaların öncüsü. Toplam 10 cilt, 8 harita ve bir İstanbul planı içerir. 1300-1774 yılları arasını kapsar. Satıştaki baskı 1300-1774 yıllarını 4 cilt içinde toplamış: 1300-1520 yılları baskı yılı 1834, 820 sayfa; 1520-1623 yılları arası baskı yılı 1834, 867 sayfa; 1623-1699 yılları arası baskı yılı 1840, 952 sayfa; 1699-1774 yılları arası baskı yılı 1836, 933 sayfa. Ciltler de yırtıklar var, haritalar ve metin  temiz ve yırtıksız lekesiz. İstanbul planı bakır baskı gravür 56 x 69 cm çok temiz yırtıksız. Satıştaki baskıda toplam 5 adet harita var. Ciltler değişik baskı takımlardan toplanmış, bir cildin sırtı kopuk ama yapıştırılabir, Haliyle satışa sunulan ciltler kadıköy Moda' da görülebilir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI TARİHİ ÜZERİNE YAZILAN EN KAPSAMLI REFERANS KİTAP: HAMMER'İN OSMANLI TARİHİ.-Geschichte des Osmanischen Reiches, großentheils aus bisher unbenützten Handschriften und Archiven, Joseph von HAMMER-Purgstall. Avusturyalı Oryantalist Hammer (1774-1856) Osmanlı ve İslam dünyası üzerine çalışmaların öncüsü. Toplam 10 cilt, 8 harita ve bir İstanbul planı içerir. 1300-1774 yılları arasını kapsar. Satıştaki baskı 1300-1774 yıllarını 4 cilt içinde toplamış: 1300-1520 yılları baskı yılı 1834, 820 sayfa; 1520-1623 yılları arası baskı yılı 1834, 867 sayfa; 1623-1699 yılları arası baskı yılı 1840, 952 sayfa; 1699-1774 yılları arası baskı yılı 1836, 933 sayfa. Ciltler de yırtıklar var, haritalar ve metin temiz ve yırtıksız lekesiz. İstanbul planı bakır baskı gravür 56 x 69 cm çok temiz yırtıksız. Satıştaki baskıda toplam 5 adet harita var. Ciltler değişik baskı takımlardan toplanmış, bir cildin sırtı kopuk ama yapıştırılabir, Haliyle satışa sunulan ciltler kadıköy Moda' da görülebilir.

    TLSold
  • Dua ve Şiir Mecmuası-Numan Efendi, 1796  (H. 1211). Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve nesih hatla elle yazılmış. 28.3 x 19 cm. Kalın deri dönem cilt, süslemeli. Fasikül fasikül yazılmış ve ciltlenmiş, fasiküllerde kopma var, ciltten ayrılmış, sayfa fasikül eksikliği görünmemekle birlikte teyit yapılmadı.Yaşına göre temiz sayfalar.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Dua ve Şiir Mecmuası-Numan Efendi, 1796 (H. 1211). Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve nesih hatla elle yazılmış. 28.3 x 19 cm. Kalın deri dönem cilt, süslemeli. Fasikül fasikül yazılmış ve ciltlenmiş, fasiküllerde kopma var, ciltten ayrılmış, sayfa fasikül eksikliği görünmemekle birlikte teyit yapılmadı.Yaşına göre temiz sayfalar.

    TLSold
  • Leyla Vü Mecnun-Nizami Gencevi, 2 kolon nastaliq el yazısı, 3 adet tam sayfa renkli el yapımı orijinal minyatür, 23 x 13 cm, Dönem deri ciltli, sayfalar genelde temiz bazı yırtık sayfalar tamir görmüş, Farsca, 19. yy sonları.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Leyla Vü Mecnun-Nizami Gencevi, 2 kolon nastaliq el yazısı, 3 adet tam sayfa renkli el yapımı orijinal minyatür, 23 x 13 cm, Dönem deri ciltli, sayfalar genelde temiz bazı yırtık sayfalar tamir görmüş, Farsca, 19. yy sonları.

    TLSold
  • Rembrandt Üzerine  744 sayfalık  bir Kitap-Rembrandts Augen. Siedler,  von Simon Schama, Aus dem Englischen von Bettina Blumenberg. Berlin 2000. Sert kapak 744 Sayfa. 26x20x4.5 cm. Rembrandt üzerine Almanca ayrıntılı bir çalışma.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Rembrandt Üzerine 744 sayfalık bir Kitap-Rembrandts Augen. Siedler, von Simon Schama, Aus dem Englischen von Bettina Blumenberg. Berlin 2000. Sert kapak 744 Sayfa. 26x20x4.5 cm. Rembrandt üzerine Almanca ayrıntılı bir çalışma.

    TLSold
  • İngiliz Suluboya Geleneğinin En iyi Örneklerinin Yeraldığı bir Sergi Kitabı-The Great Age of British Watercolours 1750-1880. Wilton, Andrew & Lyles, Anne. Prestel, Munich 1993. 30x25x2.5 cm. 339 Sayfa. 326 renkli suluboya resmi. The Royal Academy of Arts Londra'da 1993 yılında açılan sergide yer alan Oryantalist resimleri de içerenİngiliz suluboya ekolünün altın çağı örnekleri,

    Lot No: 18

    Lot: 18

    İngiliz Suluboya Geleneğinin En iyi Örneklerinin Yeraldığı bir Sergi Kitabı-The Great Age of British Watercolours 1750-1880. Wilton, Andrew & Lyles, Anne. Prestel, Munich 1993. 30x25x2.5 cm. 339 Sayfa. 326 renkli suluboya resmi. The Royal Academy of Arts Londra'da 1993 yılında açılan sergide yer alan Oryantalist resimleri de içerenİngiliz suluboya ekolünün altın çağı örnekleri,

    TLSold
  • "Mother of American Modernism" Amerikan Modernizminin öncü sanatçısı O'KEEFFE.-Georgia O'Keeffe: An Eternal Spirit. by Susan Wright. Smithmark Publishers 1996. Sert kapak. 31x22x1.5 cm. 126 Sayfa, 70 görsel.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    "Mother of American Modernism" Amerikan Modernizminin öncü sanatçısı O'KEEFFE.-Georgia O'Keeffe: An Eternal Spirit. by Susan Wright. Smithmark Publishers 1996. Sert kapak. 31x22x1.5 cm. 126 Sayfa, 70 görsel.

    TLSold
  • İran Fars Halıları-WOVEN GARDENS. Nomad and Village Rugs of the Far Province of Southern Persia. Ed. Black, David and Clive Loveless. David Black Oriental Carpets, London: 1979, Sert kapak, 30x21x1.5 cm.149 Sayfa 57. renkli görsel.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    İran Fars Halıları-WOVEN GARDENS. Nomad and Village Rugs of the Far Province of Southern Persia. Ed. Black, David and Clive Loveless. David Black Oriental Carpets, London: 1979, Sert kapak, 30x21x1.5 cm.149 Sayfa 57. renkli görsel.

    TLSold
  • Etnik HALI Üzerine-Mideast Meets Midwest Ethnographic Rugs from Midwest Collections. Ed. Peter F. Stone. Chicago Rug Society, Palatine, Illinois 1993. 178 sayfa. 27.5x21.5x1 cm. 65 renkli görsel. Sergi katolloğu.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Etnik HALI Üzerine-Mideast Meets Midwest Ethnographic Rugs from Midwest Collections. Ed. Peter F. Stone. Chicago Rug Society, Palatine, Illinois 1993. 178 sayfa. 27.5x21.5x1 cm. 65 renkli görsel. Sergi katolloğu.

    TLSold
  • Neş'e ERDOK -Mehmet Ergüven, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul 1997. Sert kapak,  255 sayfa, 31 x 24 cm. Erdok'un ilk dönem eserlerini de içeren yüzlerce renkli görsel ile sanatı üzerine yazılmış en önemli kaynak ve başvuru kitaplarından biri.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Neş'e ERDOK -Mehmet Ergüven, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul 1997. Sert kapak, 255 sayfa, 31 x 24 cm. Erdok'un ilk dönem eserlerini de içeren yüzlerce renkli görsel ile sanatı üzerine yazılmış en önemli kaynak ve başvuru kitaplarından biri.

    TLSold
  • BEUYS un çizim obje ve baskıları-JOSEPH BEUYS Drawings Objects and Prints. An exhibition organized by the Institute for Foreign Cultural Relations, Struttgart 1994. 32x25x1.5 cm. 168 Sayfa. 1989 Sergi kitabı.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    BEUYS un çizim obje ve baskıları-JOSEPH BEUYS Drawings Objects and Prints. An exhibition organized by the Institute for Foreign Cultural Relations, Struttgart 1994. 32x25x1.5 cm. 168 Sayfa. 1989 Sergi kitabı.

    TLSold
  • Gürcü Ressam LADO GUDIASHVILI Üzerine bir Kitap-Lado Gudiashvili. by Moisei Kagan and Lydia Zlatkevich.  Aurora Art Publishers, Leningrad 1984. 34.5x27.5x2 cm. sert Kapak. 240 sayfa

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Gürcü Ressam LADO GUDIASHVILI Üzerine bir Kitap-Lado Gudiashvili. by Moisei Kagan and Lydia Zlatkevich. Aurora Art Publishers, Leningrad 1984. 34.5x27.5x2 cm. sert Kapak. 240 sayfa

    TLSold
  • İtalyan Master TİEPOLO (1696-1770) -Master of İtalian Art: Tiepolo. by Chantal Eschenfelder. Könemann 1999. Sert kapak. 32x28x1.5 cm. 139 Sayfa.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    İtalyan Master TİEPOLO (1696-1770) -Master of İtalian Art: Tiepolo. by Chantal Eschenfelder. Könemann 1999. Sert kapak. 32x28x1.5 cm. 139 Sayfa.

    TLSold
  • Rus Figür Portre Geleneği Üzerine Ünlü Rus Ressamlarının Eserlerinden Örnekler-Portraiture. Russian Painting serisinden. Aurora Art Publishers, Leningrad  1991. Sert kapak. 28x21.5x1.3 cm. Sayfa numaralandırılmamış.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Rus Figür Portre Geleneği Üzerine Ünlü Rus Ressamlarının Eserlerinden Örnekler-Portraiture. Russian Painting serisinden. Aurora Art Publishers, Leningrad 1991. Sert kapak. 28x21.5x1.3 cm. Sayfa numaralandırılmamış.

    TLSold
  • Fransız Jean-François den Erotik Fotoğraf Albümü.-Jonvelle, Jean-Francois: Photographs. Edition Stemmle. Zurich 1994. First Edition. Sert kapak 35x28x2 cm. Siyah & Beyaz Fotoğraflar ünlü Fotoğrafçıdan. İki sayfada yapışma ve ayrışma sonucu bir-iki cm büyüklüğünde sayfa deformasyonu var. ön kapakta 4 cm çapında leke. az bulunur birinci baskı

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Fransız Jean-François den Erotik Fotoğraf Albümü.-Jonvelle, Jean-Francois: Photographs. Edition Stemmle. Zurich 1994. First Edition. Sert kapak 35x28x2 cm. Siyah & Beyaz Fotoğraflar ünlü Fotoğrafçıdan. İki sayfada yapışma ve ayrışma sonucu bir-iki cm büyüklüğünde sayfa deformasyonu var. ön kapakta 4 cm çapında leke. az bulunur birinci baskı

    TLSold
  • İzlenimciler üzerine kuramsal ve belgesel bir anlatım-the impressionists, C. Graber & J F Guillou. WHSMİTH 1992. Sert kapak. 238 Sayfa. 37x27x2 cm. Sanat tarihinin en önemli akımı üzerine önemli bir inceleme

    Lot No: 28

    Lot: 28

    İzlenimciler üzerine kuramsal ve belgesel bir anlatım-the impressionists, C. Graber & J F Guillou. WHSMİTH 1992. Sert kapak. 238 Sayfa. 37x27x2 cm. Sanat tarihinin en önemli akımı üzerine önemli bir inceleme

    TLSold
  • Osmanlı Peyzaj, Bahçe ve Süsleme Sanatı-Hasbahçe. Osmanlı Kültüründe Bahçe ve Çiçek. Nurhan Atasoy. Aygaz Koç Kültür Sanat ve Tanıtım, 2002. İlk Baskı. Sert kapak. 367 Sayfa. 33x24x2.5 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı Peyzaj, Bahçe ve Süsleme Sanatı-Hasbahçe. Osmanlı Kültüründe Bahçe ve Çiçek. Nurhan Atasoy. Aygaz Koç Kültür Sanat ve Tanıtım, 2002. İlk Baskı. Sert kapak. 367 Sayfa. 33x24x2.5 cm.

    TLSold
  • TRABZON ve Havalisinde Toplanmış Folklor Malzemesi-Bilal Aziz Yanıkoğlu, Kenan Matbaası, İstanbul 1943. 326 + 2 sayfa, 20 x 13.5 cm. Kapak kopuk, sırt yarısı kopuk, kitap ikiye ayrılmiş, birkaç sayfa kopuk, sayfalar temiz yaşa bağlı genel bir sararma var. Ön kapakta Arap harfleri ile Osmanlıca imza ve açıklama ithaf var. Büyük olasılık yazar tarafından imzalı ve ithaflı. Trabzon yerel şive maniler türküler deyişler deyimler yerel adlar ve mini bir yerel sözcükler sözlüğü ile önemli bir kültür ve halk bilimi araştırması.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    TRABZON ve Havalisinde Toplanmış Folklor Malzemesi-Bilal Aziz Yanıkoğlu, Kenan Matbaası, İstanbul 1943. 326 + 2 sayfa, 20 x 13.5 cm. Kapak kopuk, sırt yarısı kopuk, kitap ikiye ayrılmiş, birkaç sayfa kopuk, sayfalar temiz yaşa bağlı genel bir sararma var. Ön kapakta Arap harfleri ile Osmanlıca imza ve açıklama ithaf var. Büyük olasılık yazar tarafından imzalı ve ithaflı. Trabzon yerel şive maniler türküler deyişler deyimler yerel adlar ve mini bir yerel sözcükler sözlüğü ile önemli bir kültür ve halk bilimi araştırması.

    TLSold
  • Osmanlı Giyimleri ve Tiplemeleri Üzerine Tıpkı Basım Bir Eser-Osmanlı kıyafetleri, Fenerci Mehmed Albümü - Ottoman Costume Book, Fenerci Mehmed. Vehbi Koç Vakfı, İstanbul 1986. Sert kapak. 33x23.5x2.5 cm. 224 Sayfa. 96 adet tek yön kalın özel kağıda basılmış Osmanlı tiplemeleri. Fenerci mehmed in 19.yy. Osmanlı Kıyafetleri kitabının tıpkı basımı.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Osmanlı Giyimleri ve Tiplemeleri Üzerine Tıpkı Basım Bir Eser-Osmanlı kıyafetleri, Fenerci Mehmed Albümü - Ottoman Costume Book, Fenerci Mehmed. Vehbi Koç Vakfı, İstanbul 1986. Sert kapak. 33x23.5x2.5 cm. 224 Sayfa. 96 adet tek yön kalın özel kağıda basılmış Osmanlı tiplemeleri. Fenerci mehmed in 19.yy. Osmanlı Kıyafetleri kitabının tıpkı basımı.

    TLSold
  • Ahmet GÜNEŞTEKİN Antik Modern-Gülseli İNAL, İstanbul, 2007. Kalın karton kapak, 212 sayfa, 29 x 23 cm. Ahmet Güneştekin'in sanatı üzerine yazılmış, sanatının gelişimi ve ilk dönem yapıtlarını yorumlayan en iyi kitaplardan biri. Türkçe-İngilizce, İngilizceye çeviren: Ayperi Okur.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Ahmet GÜNEŞTEKİN Antik Modern-Gülseli İNAL, İstanbul, 2007. Kalın karton kapak, 212 sayfa, 29 x 23 cm. Ahmet Güneştekin'in sanatı üzerine yazılmış, sanatının gelişimi ve ilk dönem yapıtlarını yorumlayan en iyi kitaplardan biri. Türkçe-İngilizce, İngilizceye çeviren: Ayperi Okur.

    TLSold
  • Sayıları Azalan Osmanlı Yemekleri Geleneğini Sürdüren Esnaf Lokantaları ve Onlarca Yemek Tarifi.-İstanbul'un Esnaf Lokantaları. Sevim Gökyıldız.  İSTANBUL TİCARET ODASI, 2009. 178 Sayfa. 29.5x29.5x2 cm. Sert kapak, kutusu içinde.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Sayıları Azalan Osmanlı Yemekleri Geleneğini Sürdüren Esnaf Lokantaları ve Onlarca Yemek Tarifi.-İstanbul'un Esnaf Lokantaları. Sevim Gökyıldız. İSTANBUL TİCARET ODASI, 2009. 178 Sayfa. 29.5x29.5x2 cm. Sert kapak, kutusu içinde.

    TLSold
  • Nurullah Berk'in FİKRET MUALLA ve Zahir Güvemli nin BEDRİ RAHMİ yi Anlattıkları Makalelerin Bulunduğu Sanat Dergisi-Kültür Bakanlığı KÜLTÜR ve SANAT Dergisi. Sayı 4 Haziran 1976, Sayı 5 Ocak 1977 ve Sayı 6 Haziran 1977 ciltli tek cilt halinde. 33x25x3 cm. 175+199+151 sayfa. Kültür bakanlığınca 4 ayda bir yayınlanan dergi

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Nurullah Berk'in FİKRET MUALLA ve Zahir Güvemli nin BEDRİ RAHMİ yi Anlattıkları Makalelerin Bulunduğu Sanat Dergisi-Kültür Bakanlığı KÜLTÜR ve SANAT Dergisi. Sayı 4 Haziran 1976, Sayı 5 Ocak 1977 ve Sayı 6 Haziran 1977 ciltli tek cilt halinde. 33x25x3 cm. 175+199+151 sayfa. Kültür bakanlığınca 4 ayda bir yayınlanan dergi

    TLSold
  • La Vie de TOULOUSE LAUTREC-Henri Perruchot, Hachette, Paris 1958. 367 sayfa, 19.5 x 12.5 cm. Lautrec üzerine önemli bir çalışma.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    La Vie de TOULOUSE LAUTREC-Henri Perruchot, Hachette, Paris 1958. 367 sayfa, 19.5 x 12.5 cm. Lautrec üzerine önemli bir çalışma.

    TLSold
  • Fausto ZONARO Dalla Laguna Veneta alle Rive del Bosforo, un Pittore Italiano alla Corte del Sultano - From the Venice Lagoonto the Shores of the Bosphorus, an Italian Painter at the Court of the Sultan-Project Coordinator: Erol MAKZUME, Roma, Vittoriano 2004. İtalyanca ve İngilizceye Çeviren: Ken Hurry, Yapı Kredi Yayınlarından Türkçe basılan Kitabın İtalyanca ve İngilizce baskısı. 207 sayfa, 28.5 x 23.5 cm. ZONARO hakkında en yetkin İtalyan ve Türk uzmanlardan oluşan kurul tarafından hazırlanan bol görselli en önemli kaynak kitap

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Fausto ZONARO Dalla Laguna Veneta alle Rive del Bosforo, un Pittore Italiano alla Corte del Sultano - From the Venice Lagoonto the Shores of the Bosphorus, an Italian Painter at the Court of the Sultan-Project Coordinator: Erol MAKZUME, Roma, Vittoriano 2004. İtalyanca ve İngilizceye Çeviren: Ken Hurry, Yapı Kredi Yayınlarından Türkçe basılan Kitabın İtalyanca ve İngilizce baskısı. 207 sayfa, 28.5 x 23.5 cm. ZONARO hakkında en yetkin İtalyan ve Türk uzmanlardan oluşan kurul tarafından hazırlanan bol görselli en önemli kaynak kitap

    TLSold
  • Asker Ressamlar hakkında bir biyografik derleme.-Asker Ressamlar ve Ekoller, Nüzhet İslimyeli. Asker Ressamlar Sanat Derneği,  Ankara 1965. 165 Sayfa. 23.5x16x0.7 cm. Görsel ve kağıt kalitesi kötü olmakla beraber asker ressamlar hakkında yazılmış belge niteliğinde bir kitap.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Asker Ressamlar hakkında bir biyografik derleme.-Asker Ressamlar ve Ekoller, Nüzhet İslimyeli. Asker Ressamlar Sanat Derneği, Ankara 1965. 165 Sayfa. 23.5x16x0.7 cm. Görsel ve kağıt kalitesi kötü olmakla beraber asker ressamlar hakkında yazılmış belge niteliğinde bir kitap.

    TLSold
  • Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu-Kıymet GİRAY, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ankara 1997. Sert Kapak, 653 sayfa, 32 x 27 cm. Klasik ve Modern Türk resminin en önemli başyapıtlarının görseli ve açıklamasının yer aldığı Türk resim tarihi için önemli bir başvuru ve kaynak kitap.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu-Kıymet GİRAY, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ankara 1997. Sert Kapak, 653 sayfa, 32 x 27 cm. Klasik ve Modern Türk resminin en önemli başyapıtlarının görseli ve açıklamasının yer aldığı Türk resim tarihi için önemli bir başvuru ve kaynak kitap.

    TLSold
  • Christies de Satılan Çin Seramikleri Kataloğu-Christie's Pictorial History of Chinese Ceramics by Boulay, Anthony du. Published by Christies, London, 1984. Sert kapak.  28.5x22x3 cm. 319 Sayfa. 200 tanesi renkli olmak üzere 1000 e yakın görsel. Ünlü müzayede evi Christies'de satılan en pahalı ve nadir Çin seramikleri görsel ve fiyat listesi ile yer almakta. Çin seramikleri üzerine bir referans kitap.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Christies de Satılan Çin Seramikleri Kataloğu-Christie's Pictorial History of Chinese Ceramics by Boulay, Anthony du. Published by Christies, London, 1984. Sert kapak. 28.5x22x3 cm. 319 Sayfa. 200 tanesi renkli olmak üzere 1000 e yakın görsel. Ünlü müzayede evi Christies'de satılan en pahalı ve nadir Çin seramikleri görsel ve fiyat listesi ile yer almakta. Çin seramikleri üzerine bir referans kitap.

    TLSold
  • TİBET Sanatı Üzerine-Treasures of TIBETAN ART. Colections of the Jacques Marchais Museum of Tibetan Art.  Dorjee Ragnubs ve Nima Lipton Barbara. Published by Oxford University Press 1996. 295 Sayfa. 28x21.5x2 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    TİBET Sanatı Üzerine-Treasures of TIBETAN ART. Colections of the Jacques Marchais Museum of Tibetan Art. Dorjee Ragnubs ve Nima Lipton Barbara. Published by Oxford University Press 1996. 295 Sayfa. 28x21.5x2 cm.

    TLSold
  • Çin Objeleri Üzerine Profesyonel Alıcı Satıcılar İçin El Kitabı-Magic Blanc de Chine, A Guide for the Collector and Dealer. Maria Penkala. Published by Interbook International, Schiedam, 1980. 351 Sayfa. 24x16x3 cm. Sert kapak.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Çin Objeleri Üzerine Profesyonel Alıcı Satıcılar İçin El Kitabı-Magic Blanc de Chine, A Guide for the Collector and Dealer. Maria Penkala. Published by Interbook International, Schiedam, 1980. 351 Sayfa. 24x16x3 cm. Sert kapak.

    TLSold
  • Süleyman Saim TEKCAN-Özgür Uçkan, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1996. Sert kapak,  255 sayfa, 31 x 24 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Süleyman Saim TEKCAN-Özgür Uçkan, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1996. Sert kapak, 255 sayfa, 31 x 24 cm.

    TLSold
  • Türk Plastik Sanatları- Turkish Plastic Arts-Editör: İbrahim Çiftçioğlu, Turgay Kantürk, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1998. Sert kapak,  477 sayfa, 31 x 23 cm. Türkçe-İngilizce. Türk resmi ve tarihi üzerine Kaya Özsezgin, Hasan Bülent Kahraman ve Levent Çalıkoğlu gibi dönemin en yetkin sanat eleştirmenlerinin yazılarının yanısıra yüzlerce Türk ressamının tanıtım yazısı ve eser görsellerinin yer aldığı ansiklopedik bir Türk resim tarihi kitabı.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Türk Plastik Sanatları- Turkish Plastic Arts-Editör: İbrahim Çiftçioğlu, Turgay Kantürk, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1998. Sert kapak, 477 sayfa, 31 x 23 cm. Türkçe-İngilizce. Türk resmi ve tarihi üzerine Kaya Özsezgin, Hasan Bülent Kahraman ve Levent Çalıkoğlu gibi dönemin en yetkin sanat eleştirmenlerinin yazılarının yanısıra yüzlerce Türk ressamının tanıtım yazısı ve eser görsellerinin yer aldığı ansiklopedik bir Türk resim tarihi kitabı.

    TLSold
  •  İspanyol Old Master ZURBARAN (1598-1664)-ZURBARAN, by Julian Gallego. Published by Alpine Fine Arts, London 1987. Sert kapak. 29.5x25.5x4 cm. 415 Sayfa.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    İspanyol Old Master ZURBARAN (1598-1664)-ZURBARAN, by Julian Gallego. Published by Alpine Fine Arts, London 1987. Sert kapak. 29.5x25.5x4 cm. 415 Sayfa.

    TLSold
  • Türk Tezhip Sanatı-Turkish Art of Illumination-Mine Esiner Özen, Gözen Kitap Ve Yayınevi, İstanbul, 2003. Sert kapak, 191 sayfa, 27 x 21 cm. Türk-İslam el yazması eser süsleme sanatı üzerine ulaşılması zor elyazması kitaplardan derlenmiş tamamı renkli tıpkı basım görsellerinin kalitesi ve çizimli anlatımı ile bir başvuru kaynak kitap. Türkçe-İngilizce

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Türk Tezhip Sanatı-Turkish Art of Illumination-Mine Esiner Özen, Gözen Kitap Ve Yayınevi, İstanbul, 2003. Sert kapak, 191 sayfa, 27 x 21 cm. Türk-İslam el yazması eser süsleme sanatı üzerine ulaşılması zor elyazması kitaplardan derlenmiş tamamı renkli tıpkı basım görsellerinin kalitesi ve çizimli anlatımı ile bir başvuru kaynak kitap. Türkçe-İngilizce

    TLSold
  • FIVE CENTURIES of EUROPEAN DRAWINGS  The Former Collection of Franz Koenigs-Pushkin State Museumof Fine Arts, Moscow 2.10.1995 sergi kataloğu. Leonardo Arte, İtaly,1995. Kalın karton kapak 299 sayfa, 28.5 x 24 cm. Dünyanın en iyi desen koleksiyonlarından biri, Avrupa sanatının en güzel yüzlerce çizim deseni içeren başucu kitabı.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    FIVE CENTURIES of EUROPEAN DRAWINGS The Former Collection of Franz Koenigs-Pushkin State Museumof Fine Arts, Moscow 2.10.1995 sergi kataloğu. Leonardo Arte, İtaly,1995. Kalın karton kapak 299 sayfa, 28.5 x 24 cm. Dünyanın en iyi desen koleksiyonlarından biri, Avrupa sanatının en güzel yüzlerce çizim deseni içeren başucu kitabı.

    TLSold
  • Erotik FOTOĞRAFLAR -Cheek. Trevor Watson. Published by Zürich: Edition Olms 2000. Sert Kapak. 21.5x15.5x3 cm. Numarasız sayfalar. Kuşe kağıt Siyah&Beyaz yüzlerce fotoğraf.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Erotik FOTOĞRAFLAR -Cheek. Trevor Watson. Published by Zürich: Edition Olms 2000. Sert Kapak. 21.5x15.5x3 cm. Numarasız sayfalar. Kuşe kağıt Siyah&Beyaz yüzlerce fotoğraf.

    TLSold
  • MATİSSE-Lawrence Goving, Thames and Hudson Ltd. London, 1989. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin world of art serisinden MATISSE.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    MATİSSE-Lawrence Goving, Thames and Hudson Ltd. London, 1989. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin world of art serisinden MATISSE.

    TLSold
  • Sanat Eserlerinde İnsan Duygularının Dışa Vurumu Konulu Bir Sergi Kitabı-RINGS Five Passions in World Art. by Brown, J. Carter. Harry N Abrams Inc, 1996.  320 Sayfa. Sert kapak. 29x23.5x3 cm. Aşk sevgi korku vs gibi temel insan duyusunun değişik kültürlerde sanat eserlerinde ifade edilmesi konsepti ile oluşturulan sanat tarihi açısından önemli bir çalışma

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Sanat Eserlerinde İnsan Duygularının Dışa Vurumu Konulu Bir Sergi Kitabı-RINGS Five Passions in World Art. by Brown, J. Carter. Harry N Abrams Inc, 1996. 320 Sayfa. Sert kapak. 29x23.5x3 cm. Aşk sevgi korku vs gibi temel insan duyusunun değişik kültürlerde sanat eserlerinde ifade edilmesi konsepti ile oluşturulan sanat tarihi açısından önemli bir çalışma

    TLSold
  • Modern Seyyahlar İçin Uzak Diyarlar-Beyond the Horizon: Adventures in Faraway Lands. Ed. Toni Eugen. Published by National Geographic Society, Washington D. C., 1994. 200 Sayfa. 26x18x1.5 cm. Sert kapak. Dünyanın en güzel yerlerini gezginlere anlatan bir klasik.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Modern Seyyahlar İçin Uzak Diyarlar-Beyond the Horizon: Adventures in Faraway Lands. Ed. Toni Eugen. Published by National Geographic Society, Washington D. C., 1994. 200 Sayfa. 26x18x1.5 cm. Sert kapak. Dünyanın en güzel yerlerini gezginlere anlatan bir klasik.

    TLSold
  • Modern Seyyahlar İçin Bilinmeyen Yerler-Unlocking Secrets of the Unknown. National Geographic Society 1993. Sert kapak. 200 Sayfa. 26x18x1.5 cm. Dünyanın en gizli kalmış güzel yerlerini gezginlere anlatan bir klasik.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Modern Seyyahlar İçin Bilinmeyen Yerler-Unlocking Secrets of the Unknown. National Geographic Society 1993. Sert kapak. 200 Sayfa. 26x18x1.5 cm. Dünyanın en gizli kalmış güzel yerlerini gezginlere anlatan bir klasik.

    TLSold
  • Batı MÜZİK TARİHİ -A History of Western Music. by Grout, Donald Jay and Palisca, Claude V.  W. W. Norton & Co Inc. 1996. 25.5x17.5x3.5 cm. 862 Sayfa.  Müzik tarihi ile ilgili her şey.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Batı MÜZİK TARİHİ -A History of Western Music. by Grout, Donald Jay and Palisca, Claude V. W. W. Norton & Co Inc. 1996. 25.5x17.5x3.5 cm. 862 Sayfa. Müzik tarihi ile ilgili her şey.

    TLSold
  • URARTU Uygarlığı Üzerine -Urartu: Savaş ve estetik = Urartu: War and aesthetics. [Sergi kataloğu]. Metin: Oktay Belli. Yapı Kredi Yayınları, 2003. 279 Sayfa. 29x20x2 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    URARTU Uygarlığı Üzerine -Urartu: Savaş ve estetik = Urartu: War and aesthetics. [Sergi kataloğu]. Metin: Oktay Belli. Yapı Kredi Yayınları, 2003. 279 Sayfa. 29x20x2 cm.

    TLSold
  • Yugoslav Ressam, Black Wave Ekolünden Sinemacı POPOVİC (1923 – 1996) Üzerine Bol Görselli-Mica Popovic. By Lazar Trifunovic Borislav Mihajlovic-Mihiz. Alpine Fine Arts, London New York 1987. 31 x 26,5x2.5  cm. 222 sayfa

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Yugoslav Ressam, Black Wave Ekolünden Sinemacı POPOVİC (1923 – 1996) Üzerine Bol Görselli-Mica Popovic. By Lazar Trifunovic Borislav Mihajlovic-Mihiz. Alpine Fine Arts, London New York 1987. 31 x 26,5x2.5 cm. 222 sayfa

    TLSold
  • MICHELANGELO The Vatican Frescoes-Pierluigi de Vecchi, Abbeville Press Publishers, 1996. Sert kapak, şömizsiz, 271 sayfa, 33 x 25 cm. ünlü ressamın Vatikanda bulunan duvar resimleri üzerine.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    MICHELANGELO The Vatican Frescoes-Pierluigi de Vecchi, Abbeville Press Publishers, 1996. Sert kapak, şömizsiz, 271 sayfa, 33 x 25 cm. ünlü ressamın Vatikanda bulunan duvar resimleri üzerine.

    TLSold
  • FAUVISM-Sarah Whitfield, Thames and Hudson Ltd. London, 1996. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin world of art serisinden parlak canlı renkleriyle tanınan Fikret MUALLA'nın da en çok etkilendiği sanat akımı Fauvizm üzerine bir inceleme.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    FAUVISM-Sarah Whitfield, Thames and Hudson Ltd. London, 1996. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin world of art serisinden parlak canlı renkleriyle tanınan Fikret MUALLA'nın da en çok etkilendiği sanat akımı Fauvizm üzerine bir inceleme.

    TLSold
  • MOBİLYA Sanatı ve Tarihi Üzerine Kapsamlı Az Bulunur Bir Kitap.-MEUBLES D'ART. 544 chefs-d'oeuvre du XVI. au XX. siecle. by H.D. MOLESWORTH. EDİTA. Milan 1969. Sert kapak. 31x24x2.5 cm. 320 sayfa.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    MOBİLYA Sanatı ve Tarihi Üzerine Kapsamlı Az Bulunur Bir Kitap.-MEUBLES D'ART. 544 chefs-d'oeuvre du XVI. au XX. siecle. by H.D. MOLESWORTH. EDİTA. Milan 1969. Sert kapak. 31x24x2.5 cm. 320 sayfa.

    TLSold
  • Provence Interiors-Lisa Lovatt-Smith, TASCHEN, 2005. Sert kapak, 300 sayfa, 32.5 x 25 cm. İngilizce-Fransızca_Almanca. Şömiz arka 3 cm yırtık var.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Provence Interiors-Lisa Lovatt-Smith, TASCHEN, 2005. Sert kapak, 300 sayfa, 32.5 x 25 cm. İngilizce-Fransızca_Almanca. Şömiz arka 3 cm yırtık var.

    TLSold
  • Belçika, Hollanda ve İtalyan Eski Ustalar Sergi Kataloğu-1961 Autumn Exhibition of Fine Flemish Dutch and İtalian Old Masters. Leonard Koetser Limited, London 1961. 27.5x23.5 cm. 59 Sayfa. Renkli ve S&Beyaz resimli.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Belçika, Hollanda ve İtalyan Eski Ustalar Sergi Kataloğu-1961 Autumn Exhibition of Fine Flemish Dutch and İtalian Old Masters. Leonard Koetser Limited, London 1961. 27.5x23.5 cm. 59 Sayfa. Renkli ve S&Beyaz resimli.

    TLSold
  • Eski TAHVİL ve HİSSE SENETLERİ Üzerine Kaynak. Cengiz Aslantepe Koleksiyonu. -ESKİ TAHVİLLER ve HİSSE SENETLERİ: Osmanlı İmparatorluğu Dönemi ve Cumhuriyetin İlk Yılları. Dr. Cengiz Aslantepe. TKB A.Ş. Ankara 1993. Sert kapak. 32.5x25x3 cm. 140 Sayfa.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Eski TAHVİL ve HİSSE SENETLERİ Üzerine Kaynak. Cengiz Aslantepe Koleksiyonu. -ESKİ TAHVİLLER ve HİSSE SENETLERİ: Osmanlı İmparatorluğu Dönemi ve Cumhuriyetin İlk Yılları. Dr. Cengiz Aslantepe. TKB A.Ş. Ankara 1993. Sert kapak. 32.5x25x3 cm. 140 Sayfa.

    TLSold
  • Art in Renaissance Italy-Evelyn Welch, Oxford University Press. 2000. 350 sayfa, 23.5 x 17 cm. Oxford History of Art serisinden Rönesans İtalyası Sanatı üzerine en iyi akademik çalışmalardan.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Art in Renaissance Italy-Evelyn Welch, Oxford University Press. 2000. 350 sayfa, 23.5 x 17 cm. Oxford History of Art serisinden Rönesans İtalyası Sanatı üzerine en iyi akademik çalışmalardan.

    TLSold
  • Latin American Art in the Twentieth Century -Phaidon, London 1996. Sert kapak. 29.5x25.5x4 cm., 352 Sayfa. 20.yüzyıl Latin Amerika resim sanatını ülke bazında anlatan zengin görsel ve açıklamalar içeren kapsamlı bir kitap.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Latin American Art in the Twentieth Century -Phaidon, London 1996. Sert kapak. 29.5x25.5x4 cm., 352 Sayfa. 20.yüzyıl Latin Amerika resim sanatını ülke bazında anlatan zengin görsel ve açıklamalar içeren kapsamlı bir kitap.

    TLSold
  • Latin American Art of the 20th Century-Edward Lucie-Smith, Thames and Hudson Ltd. London, 1996. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin Latin Amerika resim sanatı üzerine önemli bir kitabı.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Latin American Art of the 20th Century-Edward Lucie-Smith, Thames and Hudson Ltd. London, 1996. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin Latin Amerika resim sanatı üzerine önemli bir kitabı.

    TLSold
  • THE Philosophy of Andy WARHOL-Andy WARHOL, A Harvest Book-Harcourt Inc. United States, 1977. 241 sayfa, 20 x 13.5 cm. Pop Art Akımının öncüsü Warhol'un aşktan sanata dair her konuda derlenen konuşmalarını görüşlerini içeren kitap

    Lot No: 64

    Lot: 64

    THE Philosophy of Andy WARHOL-Andy WARHOL, A Harvest Book-Harcourt Inc. United States, 1977. 241 sayfa, 20 x 13.5 cm. Pop Art Akımının öncüsü Warhol'un aşktan sanata dair her konuda derlenen konuşmalarını görüşlerini içeren kitap

    TLSold
  • Sexuality in Western Art-Edward Lucie-Smith, Thames and Hudson Ltd. London, 1993. 288 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin  world of art serisinden Batı sanatının cinselliğe yaklaşımı ve sanat eserlerinde kullanımının tarihsel ve kuramsal bir incelemesi.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Sexuality in Western Art-Edward Lucie-Smith, Thames and Hudson Ltd. London, 1993. 288 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin world of art serisinden Batı sanatının cinselliğe yaklaşımı ve sanat eserlerinde kullanımının tarihsel ve kuramsal bir incelemesi.

    TLSold
  • L'ART DU PAYSAGE de l'atelier au plein air-TOUT L'ART Encyclopedie, JANINE BAILLY-HERZBERG, Flammarion, Paris, 2000. 352 sayfa, 22 x 15.5 cm. Sanat tarihinin en uzun yılı 19. Yüzyılda Neoklasizmden Empressiyonizme Modern sanatın doğumunu, doğa ve günlük yaşamın atölye dışında doğanın içinde resmedilmesini sanatçı bazında ansiklopedik tarzda anlatan resim tarihi için önemli bir kaynak kitap.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    L'ART DU PAYSAGE de l'atelier au plein air-TOUT L'ART Encyclopedie, JANINE BAILLY-HERZBERG, Flammarion, Paris, 2000. 352 sayfa, 22 x 15.5 cm. Sanat tarihinin en uzun yılı 19. Yüzyılda Neoklasizmden Empressiyonizme Modern sanatın doğumunu, doğa ve günlük yaşamın atölye dışında doğanın içinde resmedilmesini sanatçı bazında ansiklopedik tarzda anlatan resim tarihi için önemli bir kaynak kitap.

    TLSold
  • Les Orientalistes de L'Ecole Italienne-Caroline Juler, ACR Edition PocheCouleur. France, 1994. 192 sayfa, 19 x 12.5 cm. Fransızca. İtalyan Orientalist ressamların Doğu imgesi ve oryantalist bakış açısı üzerine tamamı renkli görseller ile dolu bir başvuru kitabı.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Les Orientalistes de L'Ecole Italienne-Caroline Juler, ACR Edition PocheCouleur. France, 1994. 192 sayfa, 19 x 12.5 cm. Fransızca. İtalyan Orientalist ressamların Doğu imgesi ve oryantalist bakış açısı üzerine tamamı renkli görseller ile dolu bir başvuru kitabı.

    TLSold
  • The Hermitage SELECTED RENAISSANCE PRINTS  15. and 16. Century Engravings, Etchings and Woodcuts-Charmian Mezentseva,  Aurora Art Publishers, Leningrad 1982. 330 sayfa, 35 x 27 x 4.5 cm, özel kutusu (slipcase) içinde. Dünyaca ünlü Hermitage Sanat Müzesi koleksiyonunda bulunan Dürer'den Leyden'e Rönesans ustalarının orijinal baskılarının tıpkıbasımları, 125 tane tıpkı basım ayrı basılan eser her sayfaya yapıştırılmış ve açıklamalarına yer verilmiş. Büyük ve ağır bir kitap. Kutusunda nem lekesi var.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    The Hermitage SELECTED RENAISSANCE PRINTS 15. and 16. Century Engravings, Etchings and Woodcuts-Charmian Mezentseva, Aurora Art Publishers, Leningrad 1982. 330 sayfa, 35 x 27 x 4.5 cm, özel kutusu (slipcase) içinde. Dünyaca ünlü Hermitage Sanat Müzesi koleksiyonunda bulunan Dürer'den Leyden'e Rönesans ustalarının orijinal baskılarının tıpkıbasımları, 125 tane tıpkı basım ayrı basılan eser her sayfaya yapıştırılmış ve açıklamalarına yer verilmiş. Büyük ve ağır bir kitap. Kutusunda nem lekesi var.

    TLSold
  • The Symphony-Edited by Ursula von Rauchhaupt, Thames and Hudson Ltd. London, 1975. Sert kapak, 524 sayfa, 31.5  x 31.5 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinden kocaman bir kitap. The Symphony onlarca uzmanın ortak hazırladığı Müzik ve senfoni müziğin ve orkestrasının tarihi ve klasik müziğin gelişimi üzerine bol görselli en geniş araştırmalardan biri. Şömizde yırtık ve eksikler var şömizsiz satışa çıkarılmıştır.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    The Symphony-Edited by Ursula von Rauchhaupt, Thames and Hudson Ltd. London, 1975. Sert kapak, 524 sayfa, 31.5 x 31.5 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinden kocaman bir kitap. The Symphony onlarca uzmanın ortak hazırladığı Müzik ve senfoni müziğin ve orkestrasının tarihi ve klasik müziğin gelişimi üzerine bol görselli en geniş araştırmalardan biri. Şömizde yırtık ve eksikler var şömizsiz satışa çıkarılmıştır.

    TLSold
  • ÇİN Bronz Ritüel Kapları-Art from Ritual: Ancient Chinese Bronze Vessels from the Arthur M. Sackler Collections. Sackler Foundation, Washington D.C. 1983. Sert kapak, 36,4 x 28,8 x 2 cm, 157 Sayfa. 70 Büyük tam sayfa Çin bronz obje fotoğrafı.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    ÇİN Bronz Ritüel Kapları-Art from Ritual: Ancient Chinese Bronze Vessels from the Arthur M. Sackler Collections. Sackler Foundation, Washington D.C. 1983. Sert kapak, 36,4 x 28,8 x 2 cm, 157 Sayfa. 70 Büyük tam sayfa Çin bronz obje fotoğrafı.

    TLSold
  • THE ORIENTALİSTS Painter-Travellers-Lynne Thornton, ACR Edition PocheCouleur. France, 1994. 192 sayfa, 19 x 12.5 cm. İngilizce. Oryantalist resim akımı ve orientalist ressamlar üzerine bir başvuru kitabı.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    THE ORIENTALİSTS Painter-Travellers-Lynne Thornton, ACR Edition PocheCouleur. France, 1994. 192 sayfa, 19 x 12.5 cm. İngilizce. Oryantalist resim akımı ve orientalist ressamlar üzerine bir başvuru kitabı.

    TLSold
  • Women As Portrayed In Orientalist Painting-Lynne Thornton, ACR Edition PocheCouleur. France, 1994. 192 sayfa, 19 x 12.5 cm. İngilizce. Orientalist ressamların eserlerinde resmettiği Doğulu kadınlara yaklaşımı ve yorumları, Doğu imgesi ve oryantalist bakış açısı üzerine tamamı renkli görseller ile dolu bir başvuru kitabı.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Women As Portrayed In Orientalist Painting-Lynne Thornton, ACR Edition PocheCouleur. France, 1994. 192 sayfa, 19 x 12.5 cm. İngilizce. Orientalist ressamların eserlerinde resmettiği Doğulu kadınlara yaklaşımı ve yorumları, Doğu imgesi ve oryantalist bakış açısı üzerine tamamı renkli görseller ile dolu bir başvuru kitabı.

    TLSold
  • 7 GÜN Dergi-Kitapçıkları-Dünden Hatıralar Münif Fehim resimleri ile Ercüment Ekrem 33x24 cm. Eski Şiir Bahçeleri. Münif Fehim resimleri eşliğinde şiirler. 32x24 cm. İkisi birlikte. Dönemin sosyal kültürel değerlerini yansıtması ve MÜNİF FEHİM çizimlerinin olması itibariyle önemli kaynaklar.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    7 GÜN Dergi-Kitapçıkları-Dünden Hatıralar Münif Fehim resimleri ile Ercüment Ekrem 33x24 cm. Eski Şiir Bahçeleri. Münif Fehim resimleri eşliğinde şiirler. 32x24 cm. İkisi birlikte. Dönemin sosyal kültürel değerlerini yansıtması ve MÜNİF FEHİM çizimlerinin olması itibariyle önemli kaynaklar.

    TLSold
  • Türkmen Valiler Şirazlı Osmanlı Okurlar XVI Yüzyıl Şiraz Elyazmaları-Lale ULUÇ, T: İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul 2006. Sert kapak, 531 sayfa 30 x 23.5 cm.  Topkapı Sarayı kolaeksiyonundaki Türk elyazması kitap ve minyatür sanatının en eskileri ve en iyileri olan Şiraz elyazmaları sanatı ve minyatürleri üzerine yüzlerce renkli elyazması minyatür görseli eşliğinde akademik bir çalışma.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Türkmen Valiler Şirazlı Osmanlı Okurlar XVI Yüzyıl Şiraz Elyazmaları-Lale ULUÇ, T: İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul 2006. Sert kapak, 531 sayfa 30 x 23.5 cm. Topkapı Sarayı kolaeksiyonundaki Türk elyazması kitap ve minyatür sanatının en eskileri ve en iyileri olan Şiraz elyazmaları sanatı ve minyatürleri üzerine yüzlerce renkli elyazması minyatür görseli eşliğinde akademik bir çalışma.

    TLSold
  • Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi-3 Cilt. 20.5 x 28.5 X 10.5 cm. Yapı Endüstri Merkezi 1997. 2041 sayfa. Şömizsiz. Ansiklopedi çağının sanat üzerine Türkçe yazılmış en yetkin kapsamlı eseri.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi-3 Cilt. 20.5 x 28.5 X 10.5 cm. Yapı Endüstri Merkezi 1997. 2041 sayfa. Şömizsiz. Ansiklopedi çağının sanat üzerine Türkçe yazılmış en yetkin kapsamlı eseri.

    TLSold
  • P (PORTAKAL) SANAT KÜLTÜR ANTİKA DERGİSİ ( 16 Sayısı)-Üç aylık dergi, Raffi Portakal Antikacılık Müzayede Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.,  İstanbul. Yayın Danışmanı: Ferit EDGÜ. Her bir sayı 140-220 sayfa, 31 x 23.5 cm, tamamı kalın kuşe kağıt renkli görseller. Satıştaki sayılar No: 7 (Güz 1997), 8, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25 ve 26 (Yaz 2002). Türkiye'nin halen faaliyeti devam eden en eski müzayede ve antikacı ailesinin sanat ve antika, özelikle Türk ressamları ve hat elyazması üzerine yayınladıkları çok önemli yazı ve görselleri içeren başvuru ve kaynak niteliğinde süreli yayının 16 sayısı.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    P (PORTAKAL) SANAT KÜLTÜR ANTİKA DERGİSİ ( 16 Sayısı)-Üç aylık dergi, Raffi Portakal Antikacılık Müzayede Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş., İstanbul. Yayın Danışmanı: Ferit EDGÜ. Her bir sayı 140-220 sayfa, 31 x 23.5 cm, tamamı kalın kuşe kağıt renkli görseller. Satıştaki sayılar No: 7 (Güz 1997), 8, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25 ve 26 (Yaz 2002). Türkiye'nin halen faaliyeti devam eden en eski müzayede ve antikacı ailesinin sanat ve antika, özelikle Türk ressamları ve hat elyazması üzerine yayınladıkları çok önemli yazı ve görselleri içeren başvuru ve kaynak niteliğinde süreli yayının 16 sayısı.

    TLSold
  • P (Portakal) Dünya Sanatı Dergisi (8 Sayısı)-Üç aylık dergi, Raffi Portakal Antikacılık Müzayede Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.,  İstanbul. Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Celal ÜSTER.  Her bir sayı 140-220 sayfa,  31 x 23.5 cm , tamamı kalın kuşe kağıt renkli görseller. Satıştaki sayılar No: 30 (Yaz 2003), 32, 34, 36, 37, 42, 43, 47 (Bahar 2008). P Dergisinin Alt başlığının Dünya sanatı olarak değiştiği sayılar.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    P (Portakal) Dünya Sanatı Dergisi (8 Sayısı)-Üç aylık dergi, Raffi Portakal Antikacılık Müzayede Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş., İstanbul. Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Celal ÜSTER. Her bir sayı 140-220 sayfa, 31 x 23.5 cm , tamamı kalın kuşe kağıt renkli görseller. Satıştaki sayılar No: 30 (Yaz 2003), 32, 34, 36, 37, 42, 43, 47 (Bahar 2008). P Dergisinin Alt başlığının Dünya sanatı olarak değiştiği sayılar.

    TLSold
  • Music in Art Through the Ages-Tom Philips, Prestel, Munich-New York, 1997. 127 sayfa, 28.5 x 23 cm. Resim sanatında müzik temalı eserler üzerine

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Music in Art Through the Ages-Tom Philips, Prestel, Munich-New York, 1997. 127 sayfa, 28.5 x 23 cm. Resim sanatında müzik temalı eserler üzerine

    TLSold
  • THE PRE-RAPHAELITES-Timoty Hilton, Thames and Hudson Ltd. London, 1991. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin  World of Art serisinden İngiltere'de gelişen sanat akımı üzerine bir çalışma.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    THE PRE-RAPHAELITES-Timoty Hilton, Thames and Hudson Ltd. London, 1991. 216 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin World of Art serisinden İngiltere'de gelişen sanat akımı üzerine bir çalışma.

    TLSold
  • THE COMPLETE GUIDE TO ANTIQUES includes retail price. Over 6000 colour photographs-Martin MILLER, Carlton Publishing Group, London, 2003. Sert kapak, 575 sayfa, 28.5 x 23.5 cm. 6000' nin üzerinde antika eşya ve objenin renkli fotoğrafı ile birlikte kısa açıklaması ve Londra piyasa fiyatını Sterlin olarak belirten ansiklopedik bir başucu kaynak kitap

    Lot No: 80

    Lot: 80

    THE COMPLETE GUIDE TO ANTIQUES includes retail price. Over 6000 colour photographs-Martin MILLER, Carlton Publishing Group, London, 2003. Sert kapak, 575 sayfa, 28.5 x 23.5 cm. 6000' nin üzerinde antika eşya ve objenin renkli fotoğrafı ile birlikte kısa açıklaması ve Londra piyasa fiyatını Sterlin olarak belirten ansiklopedik bir başucu kaynak kitap

    TLSold
  • Eski İstanbul Görselleri  ve Bir Amerikalı Misyonerin 1850 sonrası Osmanlı Gözlemleri Pars Tuğlacı Çevirisi-DOĞU ALBÜMÜ. Çeviri Pars Tuğlacı. The Oriental Album People and Scenery of Turkey H.J. Van-Lennap New York 1862 kitabın Türkçe ve İngilizce yeni basımı. Pars Tuğlacı, İstanbul 1985. 144 sayfa. 27.5x20 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Eski İstanbul Görselleri ve Bir Amerikalı Misyonerin 1850 sonrası Osmanlı Gözlemleri Pars Tuğlacı Çevirisi-DOĞU ALBÜMÜ. Çeviri Pars Tuğlacı. The Oriental Album People and Scenery of Turkey H.J. Van-Lennap New York 1862 kitabın Türkçe ve İngilizce yeni basımı. Pars Tuğlacı, İstanbul 1985. 144 sayfa. 27.5x20 cm.

    TLSold
  • İRAN Arkeolojisi ve Sanatı Üzerine-7000 Anni D'Arte Iranica. Bramante, Milan 1963. 182 sayfa + 65 siyah beyaz görsel. 24x19x2 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    İRAN Arkeolojisi ve Sanatı Üzerine-7000 Anni D'Arte Iranica. Bramante, Milan 1963. 182 sayfa + 65 siyah beyaz görsel. 24x19x2 cm.

    TLSold
  • Türk Tezyini sanatlarında MOTİFLER - Motifs in Turkish Decorative Arts-İnci A. BİROL, Çiçek DERMAN, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul 1995. 2. baskı, 204 sayfa, 31 x 21.5 cm. Türkçe-İngilizce. Türk bezeme süsleme sanatında motifler üzerine akademik bir çalışma.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Türk Tezyini sanatlarında MOTİFLER - Motifs in Turkish Decorative Arts-İnci A. BİROL, Çiçek DERMAN, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul 1995. 2. baskı, 204 sayfa, 31 x 21.5 cm. Türkçe-İngilizce. Türk bezeme süsleme sanatında motifler üzerine akademik bir çalışma.

    TLSold
  • The Renaissance Bazaar From The Silk Road To Michelangelo-Jerry BROTTON, Oxford, 2002. Sert kapak, şömizli, 243 sayfa, 23.5x16 cm. Rönesans üzerine bilimsel akademik bir çalışma.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    The Renaissance Bazaar From The Silk Road To Michelangelo-Jerry BROTTON, Oxford, 2002. Sert kapak, şömizli, 243 sayfa, 23.5x16 cm. Rönesans üzerine bilimsel akademik bir çalışma.

    TLSold
  • Taşbaskı Resimler ile özel Baskı Fransız Şair JAMMES in Şiir Kitabı-Clairières dans le ciel. Aquarelles de Georges d'Espagnat. by JAMMES, Francis. Le Livre Contemporain, Paris 1948. Espagnat'ın resimlediği 33 Lithograf, sınırlı sayı NO: 34/130 özel kağıda basılı, sayfalar dikişsiz ayrık (Folio), 166'ya kadar numaralı + 13 numarasız. 29.3x23x2.7 cm. ESPAGNAT (1870-1950) Fransız Post-İmpressionist ressam.  JAMMES, Francis (1868-1938) Fransız Lirik şiirinin önemli şairlerinden biri.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Taşbaskı Resimler ile özel Baskı Fransız Şair JAMMES in Şiir Kitabı-Clairières dans le ciel. Aquarelles de Georges d'Espagnat. by JAMMES, Francis. Le Livre Contemporain, Paris 1948. Espagnat'ın resimlediği 33 Lithograf, sınırlı sayı NO: 34/130 özel kağıda basılı, sayfalar dikişsiz ayrık (Folio), 166'ya kadar numaralı + 13 numarasız. 29.3x23x2.7 cm. ESPAGNAT (1870-1950) Fransız Post-İmpressionist ressam. JAMMES, Francis (1868-1938) Fransız Lirik şiirinin önemli şairlerinden biri.

    TLSold
  • Destek Reasürans Koleksiyonu-Editör: Dr. Ahmet K. Gören, İstanbul, 1998. Sert Kapak, 263 sayfa, 32 x 24 cm. Şömiz yok.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Destek Reasürans Koleksiyonu-Editör: Dr. Ahmet K. Gören, İstanbul, 1998. Sert Kapak, 263 sayfa, 32 x 24 cm. Şömiz yok.

    TLSold
  • Osmanlı Türklerinde Tuğra (Başlangıcından Osmanlı İmparatorluğunun Sonuna Kadar )-Midhat SERTOĞLU, Doğan Kardeş Yayınları, İstanbul 1975. 48 sayfa, 32 x 21.5 cm. Osmanlı Padişah Tuğraları renkli görselleri ile birlikte tanıtımı. Şömizde yırtık ve üst sırt kopuk var. İç sayfalar çok temiz.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Osmanlı Türklerinde Tuğra (Başlangıcından Osmanlı İmparatorluğunun Sonuna Kadar )-Midhat SERTOĞLU, Doğan Kardeş Yayınları, İstanbul 1975. 48 sayfa, 32 x 21.5 cm. Osmanlı Padişah Tuğraları renkli görselleri ile birlikte tanıtımı. Şömizde yırtık ve üst sırt kopuk var. İç sayfalar çok temiz.

    TLSold
  • Harem The World Behind the Veil-Alev Lytle CROUTİER, Abbeville Press-Publisher, New York 1989, 224 sayfa, 25.5 x 18 cm. Topkapı Sarayı ve Harem yaşamına içeriden bakış, anı anlatımı.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Harem The World Behind the Veil-Alev Lytle CROUTİER, Abbeville Press-Publisher, New York 1989, 224 sayfa, 25.5 x 18 cm. Topkapı Sarayı ve Harem yaşamına içeriden bakış, anı anlatımı.

    TLSold
  • TURUVA Kılavuzu  I. Tarih II. Kazıların tarihi III. Kazıların neticeleri IV. Turuvayı nasıl gezmeli?-Remzi Oğuz ARIK, Milli Eğitim Basımevi, İstanbul 1953. 141 + Sayfa numarasız fotoğraf ekleri + 5 renkli katlanır harita (bir tanesi kalın kartonumsu kağıda taşbaskı basımı: 45 x 39 cm)

    Lot No: 89

    Lot: 89

    TURUVA Kılavuzu I. Tarih II. Kazıların tarihi III. Kazıların neticeleri IV. Turuvayı nasıl gezmeli?-Remzi Oğuz ARIK, Milli Eğitim Basımevi, İstanbul 1953. 141 + Sayfa numarasız fotoğraf ekleri + 5 renkli katlanır harita (bir tanesi kalın kartonumsu kağıda taşbaskı basımı: 45 x 39 cm)

    TLSold
  • TWENTIETH-CENTURY CERAMICS A Collector's Guide to British and North American Factory-Produced Ceramics-Miller's London, 1999. Sert kapak,  256 sayfa,  26.5 x 20 cm. 200 den fazla İngiliz ve Amerikan seramik fabrikasının ürettiği 550 ürünün renkli resmi, fabrika damgası ve tanıtımını içeren bir başvuru kaynak kitap.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    TWENTIETH-CENTURY CERAMICS A Collector's Guide to British and North American Factory-Produced Ceramics-Miller's London, 1999. Sert kapak, 256 sayfa, 26.5 x 20 cm. 200 den fazla İngiliz ve Amerikan seramik fabrikasının ürettiği 550 ürünün renkli resmi, fabrika damgası ve tanıtımını içeren bir başvuru kaynak kitap.

    TLSold
  • Bright as Silver White as Snow Chinese White Ceramics from Late Tang to Yuan Dynasty-Examples from the Kai-Yin Lo Collection, Yungmingtang 1998. 208 sayfa, 30 x 21.5 cm. İngilizce-Çince. Çin seramikleri üzerine öğretici bir çalışma.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Bright as Silver White as Snow Chinese White Ceramics from Late Tang to Yuan Dynasty-Examples from the Kai-Yin Lo Collection, Yungmingtang 1998. 208 sayfa, 30 x 21.5 cm. İngilizce-Çince. Çin seramikleri üzerine öğretici bir çalışma.

    TLSold
  • ÇİN Erotizmi- Yan Yu. Studie Über Erotik und Liebe im Alten Chine. Text Von Etiemble.  Nagel Verlag, Genf 1970. Sert kapak, 180 sayfa. 33.5x23.5x3 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    ÇİN Erotizmi- Yan Yu. Studie Über Erotik und Liebe im Alten Chine. Text Von Etiemble. Nagel Verlag, Genf 1970. Sert kapak, 180 sayfa. 33.5x23.5x3 cm.

    TLSold
  • South Africa A Century Ago (1797-1801)-Anne Barnard, Maskew Miller Ltd. Cape Town, Tarih Yok, (1890 civarı), 231 sayfa, 22 x 15 cm. 1790-1800 başlarında Güney Afrika'da sosyal ekonomik yaşam üzerine fotoğraf ve çizimler ile dönemin basın yayın taramaları ve mektuplardan derlenen tanıklıklar.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    South Africa A Century Ago (1797-1801)-Anne Barnard, Maskew Miller Ltd. Cape Town, Tarih Yok, (1890 civarı), 231 sayfa, 22 x 15 cm. 1790-1800 başlarında Güney Afrika'da sosyal ekonomik yaşam üzerine fotoğraf ve çizimler ile dönemin basın yayın taramaları ve mektuplardan derlenen tanıklıklar.

    TLSold
  • Sanat Tarihinde Gece, ayışığı, rüya, uyku, yalnızlık resimleri ve hikayeleri-Die Nacht, Haus der Kunst München Published by (Wabern-Bern) Benteli 1998, Sert kapak, 28.5 x 24.5 x 4.5 cm. 612 Sayfa. 1480-1950 yılları arası yapılmış, gece ve karanlık temalarını içeren resimlerin ve hikayelerinin yeraldığı bir kitap.  (5 no eski sırası

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Sanat Tarihinde Gece, ayışığı, rüya, uyku, yalnızlık resimleri ve hikayeleri-Die Nacht, Haus der Kunst München Published by (Wabern-Bern) Benteli 1998, Sert kapak, 28.5 x 24.5 x 4.5 cm. 612 Sayfa. 1480-1950 yılları arası yapılmış, gece ve karanlık temalarını içeren resimlerin ve hikayelerinin yeraldığı bir kitap. (5 no eski sırası

    TLSold
  • 2000 li yılların Başında Sanat Piyasası Müzayede Piyasası Sahtecilik Dedikoduları-Değmesin Yağlıboya "Türk Resim Piyasasında Sahtecilik. Tuncay Opçin. İyiadam Yayıncılık, 2001. 95 sayfa. 26.3x19.7 cm. Kuşe kalın kağıt sayfaların birkaçında yerinden kopma ayrılma var ancak eksiksiz.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    2000 li yılların Başında Sanat Piyasası Müzayede Piyasası Sahtecilik Dedikoduları-Değmesin Yağlıboya "Türk Resim Piyasasında Sahtecilik. Tuncay Opçin. İyiadam Yayıncılık, 2001. 95 sayfa. 26.3x19.7 cm. Kuşe kalın kağıt sayfaların birkaçında yerinden kopma ayrılma var ancak eksiksiz.

    TLSold
  • Burhan DOĞANÇAY ın Fotoğraf Albümü-Bridge of Dreams The Rebirth of the Brooklyn Bridge. Photographs by Burhan Doğançay. Hudson Hills Press, New York, USA, 1999. First Ed. 25x25 cm. 119 sayfa.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Burhan DOĞANÇAY ın Fotoğraf Albümü-Bridge of Dreams The Rebirth of the Brooklyn Bridge. Photographs by Burhan Doğançay. Hudson Hills Press, New York, USA, 1999. First Ed. 25x25 cm. 119 sayfa.

    TLSold
  • ROMA ve ESKİ YUNAN Sikke ve Obje Kataloğları-1.Cilt: Antik Greek Sikkeleri Kataloğu 1994, 240 sayfa. 2. Cilt: Antik Roma Sikkeleri Kataloğu 1994, 288 sayfa. 4. Cilt: Antik Objeler Kataloğu.  1995 (Cilt 1) 216 sayfa . Erdoğan ATAK. Antikite Yayınları. 34x25 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ROMA ve ESKİ YUNAN Sikke ve Obje Kataloğları-1.Cilt: Antik Greek Sikkeleri Kataloğu 1994, 240 sayfa. 2. Cilt: Antik Roma Sikkeleri Kataloğu 1994, 288 sayfa. 4. Cilt: Antik Objeler Kataloğu. 1995 (Cilt 1) 216 sayfa . Erdoğan ATAK. Antikite Yayınları. 34x25 cm.

    TLSold
  • Doğu Karadenizin Son Kalan Güzellikleri-Doğu Karadeniz' de Kırsal Mimari Rural Architecture in the Eastern Black Sea Region. Milli Reasürans T.A.Ş.. 2005. 253 sayfa. 32x23.5 cm. English-Türkçe metinler.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Doğu Karadenizin Son Kalan Güzellikleri-Doğu Karadeniz' de Kırsal Mimari Rural Architecture in the Eastern Black Sea Region. Milli Reasürans T.A.Ş.. 2005. 253 sayfa. 32x23.5 cm. English-Türkçe metinler.

    TLSold
  • Miller's Antiques Encyclopedia-Editor: Judith MILLER, Reed Consumer Books Ltd. London, 1998. Sert kapak, 560 sayfa, 30 x 24 cm. Antika Dünyasının en ünlü Ansiklopedik kitabı. Mobilyadan seramiklere 15 farklı alanda on binlerce antika objeyi renkli resimler ile açıklayan bir başvuru kitabı.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Miller's Antiques Encyclopedia-Editor: Judith MILLER, Reed Consumer Books Ltd. London, 1998. Sert kapak, 560 sayfa, 30 x 24 cm. Antika Dünyasının en ünlü Ansiklopedik kitabı. Mobilyadan seramiklere 15 farklı alanda on binlerce antika objeyi renkli resimler ile açıklayan bir başvuru kitabı.

    TLSold
  • Care and Repair of Everyday Treasures, A step-by-step guide to cleaning and restoring your antiques and collectibles-The Reader's Dıgest Association Inc. New York. 1997. Sert kapak, 256 sayfa 28.5 x 24 cm. Antika mobilyadan gümüşlere her alanda eşya obje temizliği ve onarımı üzerine başvuru kitabı.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Care and Repair of Everyday Treasures, A step-by-step guide to cleaning and restoring your antiques and collectibles-The Reader's Dıgest Association Inc. New York. 1997. Sert kapak, 256 sayfa 28.5 x 24 cm. Antika mobilyadan gümüşlere her alanda eşya obje temizliği ve onarımı üzerine başvuru kitabı.

    TLSold
  • The Sultan's Seraglio-An Intimate Portrait of Life at the Ottoman Court-Ottaviano BON, 1604-1607 Venediğin Osmanlı Elçisi BON'un anılarının İngilizce çevirisi: Godfrey Goodwin, Saqi Books, London,1996. 165 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. 17 Yüzyıl Osmanlı ve Saray yaşamından gözlem ve anılar.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    The Sultan's Seraglio-An Intimate Portrait of Life at the Ottoman Court-Ottaviano BON, 1604-1607 Venediğin Osmanlı Elçisi BON'un anılarının İngilizce çevirisi: Godfrey Goodwin, Saqi Books, London,1996. 165 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. 17 Yüzyıl Osmanlı ve Saray yaşamından gözlem ve anılar.

    TLSold
  • La Peinture En Turquie -Le Choix Des Collectionneurs, 13 Mayıs 1983. Fransız Elçiliğinde açılan Türk resim tarihini kapsayan önemli koleksiyonlardan toplanmış sergi kataloğu. 88 sayfa, 24 x 17 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    La Peinture En Turquie -Le Choix Des Collectionneurs, 13 Mayıs 1983. Fransız Elçiliğinde açılan Türk resim tarihini kapsayan önemli koleksiyonlardan toplanmış sergi kataloğu. 88 sayfa, 24 x 17 cm.

    TLSold
  • Üç Kuşak Gazi Eğitimli Sanatçılar-Editör: Doç. Güler AKALAN, Ankara, 2006. Sert kapak, 417 sayfa, 29.5 x 24.5 cm. Türk resim tarihinin önemli bir kesimini oluşturan Gazi Eğitim mezunu ressamları ve eserlerini içeren isim-sözlük niteliğinde bir kaynak kitap.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Üç Kuşak Gazi Eğitimli Sanatçılar-Editör: Doç. Güler AKALAN, Ankara, 2006. Sert kapak, 417 sayfa, 29.5 x 24.5 cm. Türk resim tarihinin önemli bir kesimini oluşturan Gazi Eğitim mezunu ressamları ve eserlerini içeren isim-sözlük niteliğinde bir kaynak kitap.

    TLSold
  • Ertuğrul ATEŞ-Gülseli İnal, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak,  208 sayfa, 31 x 24 cm. ATEŞ' in sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren diğer tüm Bilim Sanat Galerisi yayınları gibi dönemin en kaliteli kağıdına basılmış belki bir daha bu çapta ve kalitede çoğu sanatçı üzerine kitap basımının olmayacağı kaynakça kitaplardan biri.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Ertuğrul ATEŞ-Gülseli İnal, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak, 208 sayfa, 31 x 24 cm. ATEŞ' in sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren diğer tüm Bilim Sanat Galerisi yayınları gibi dönemin en kaliteli kağıdına basılmış belki bir daha bu çapta ve kalitede çoğu sanatçı üzerine kitap basımının olmayacağı kaynakça kitaplardan biri.

    TLSold
  • Ekrem KAHRAMAN-Editör: Nevzat Metin, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2002. 2. cilt, kalın karton kapak, 335 + 335 sayfa, 30 x 24.5 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Ekrem KAHRAMAN-Editör: Nevzat Metin, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2002. 2. cilt, kalın karton kapak, 335 + 335 sayfa, 30 x 24.5 cm.

    TLSold
  • Ekrem KAHRAMAN-Kaya Özsezgin, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, tarih yok. Sert kapak,  207 sayfa, 33 x 25 cm. İngilizce. Şömiz arka 2 cm yırtık var.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Ekrem KAHRAMAN-Kaya Özsezgin, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, tarih yok. Sert kapak, 207 sayfa, 33 x 25 cm. İngilizce. Şömiz arka 2 cm yırtık var.

    TLSold
  • Turkish Painting-Türkkaya ATAÖV.  Meridiane, Bucherest 1979. Sert kapak, 93 sayfa, 25 x 22 cm. Türk resim tarihi üzerine önemli bir kaynak.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Turkish Painting-Türkkaya ATAÖV. Meridiane, Bucherest 1979. Sert kapak, 93 sayfa, 25 x 22 cm. Türk resim tarihi üzerine önemli bir kaynak.

    TLSold
  • Galip Nahit NOYAN-Epsilon Yayıncılık Ltd. Şti. İstanbul, 2008. Kalın Karton kapak, 199 sayfa, 29 x 24 cm

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Galip Nahit NOYAN-Epsilon Yayıncılık Ltd. Şti. İstanbul, 2008. Kalın Karton kapak, 199 sayfa, 29 x 24 cm

    TLSold
  • Veysel GÜNAY-İbrahim Çiftçioğlu, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak,  239 sayfa, 31 x 24 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Veysel GÜNAY-İbrahim Çiftçioğlu, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak, 239 sayfa, 31 x 24 cm.

    TLSold
  • Resim Yazıları -Ahmet OKTAY, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2002. Sert kapak,  262 sayfa, 31 x 24 cm. Ünlü sanat eleştirmeni Oktay'ın çoğunlukla Türk ressamları, eserleri ve sergileri üzerine ve kuramsal sanat sorunları ile ilgili yazdığı yazıları içeren resim tarihimiz için önemli bir referans kitabı.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Resim Yazıları -Ahmet OKTAY, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2002. Sert kapak, 262 sayfa, 31 x 24 cm. Ünlü sanat eleştirmeni Oktay'ın çoğunlukla Türk ressamları, eserleri ve sergileri üzerine ve kuramsal sanat sorunları ile ilgili yazdığı yazıları içeren resim tarihimiz için önemli bir referans kitabı.

    TLSold
  • Fethi ARDA-Kaya ÖZSEZGİN, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak,  184 sayfa, 31 x 24 cm. Resim tarihimizin az bilinen önemli ressamlarından Fethi ARDA üzerine ünlü sanat eleştirmeni ÖZSEZGİN' in yazdığı yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Fethi ARDA-Kaya ÖZSEZGİN, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak, 184 sayfa, 31 x 24 cm. Resim tarihimizin az bilinen önemli ressamlarından Fethi ARDA üzerine ünlü sanat eleştirmeni ÖZSEZGİN' in yazdığı yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    TLSold
  • Lütfü GÜNAY-Kaya ÖZSEZGİN, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak,  230 sayfa, 31 x 24 cm. GÜNAY üzerine ünlü sanat eleştirmeni ÖZSEZGİN' in yazdığı yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Lütfü GÜNAY-Kaya ÖZSEZGİN, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak, 230 sayfa, 31 x 24 cm. GÜNAY üzerine ünlü sanat eleştirmeni ÖZSEZGİN' in yazdığı yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    TLSold
  • Mustafa ALTINTAŞ -Gerard Xuriguera, Christine Adami Gülseli İnal, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak,  433 sayfa, 31 x 24 cm. Türkçe-İngilizce

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Mustafa ALTINTAŞ -Gerard Xuriguera, Christine Adami Gülseli İnal, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak, 433 sayfa, 31 x 24 cm. Türkçe-İngilizce

    TLSold
  • Fahri SÜMER-Mümtaz Sağlam, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak,  220 sayfa, 31 x 24 cm. SÜMER'in sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Fahri SÜMER-Mümtaz Sağlam, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak, 220 sayfa, 31 x 24 cm. SÜMER'in sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    TLSold
  • Ercan AKÇETİN-Ümit Gezgin, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2004. Sert kapak,  127 sayfa, 31 x 24 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Ercan AKÇETİN-Ümit Gezgin, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2004. Sert kapak, 127 sayfa, 31 x 24 cm.

    TLSold
  • Umur TÜRKER -Mümtaz Sağlam, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak,  215 sayfa, 31 x 24 cm. TÜRKER'in sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Umur TÜRKER -Mümtaz Sağlam, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1997. Sert kapak, 215 sayfa, 31 x 24 cm. TÜRKER'in sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    TLSold
  • Mehmet AKSOY -Jale Nejdet Erzen, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1996. Sert kapak,  246 sayfa, 31 x 24 cm. AKSOY' un sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Mehmet AKSOY -Jale Nejdet Erzen, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1996. Sert kapak, 246 sayfa, 31 x 24 cm. AKSOY' un sanatı üzerine yüzlerce görsel içeren belgesel bir kitap.

    TLSold
  • Zekai ORMANCI-Kaya ÖZSEZGİN, ARTdepo Sanat Galerisi  Yayınları, İstanbul, 2007. Sert kapak,  374 sayfa, 31 x 25 cm. ORMANCI'nın sanatı ve yaşamı üzerine yüzlerce görsel içeren en kapsamlı çalışma.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Zekai ORMANCI-Kaya ÖZSEZGİN, ARTdepo Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul, 2007. Sert kapak, 374 sayfa, 31 x 25 cm. ORMANCI'nın sanatı ve yaşamı üzerine yüzlerce görsel içeren en kapsamlı çalışma.

    TLSold
  • Turgut ATALAY  -Arslan MENGÜÇ, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak,  311 sayfa, 31 x 24 cm. ATALAY'ın sanatı ve yaşamı üzerine yüzlerce görsel içeren eşsiz belgesel bir kitap.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Turgut ATALAY -Arslan MENGÜÇ, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak, 311 sayfa, 31 x 24 cm. ATALAY'ın sanatı ve yaşamı üzerine yüzlerce görsel içeren eşsiz belgesel bir kitap.

    TLSold
  • Utku VARLIK-Gülseli İnal, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1995. Sert kapak,  231 sayfa, 31 x 24 cm. Türkçe- Fransızca.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Utku VARLIK-Gülseli İnal, Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 1995. Sert kapak, 231 sayfa, 31 x 24 cm. Türkçe- Fransızca.

    TLSold
  • Ziyatin NURİEV-Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak,  255 sayfa, 31 x 24 cm. İmzalı. Türkçe-İngilizce.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Ziyatin NURİEV-Bilim Sanat Galerisi, İstanbul, 2001. Sert kapak, 255 sayfa, 31 x 24 cm. İmzalı. Türkçe-İngilizce.

    TLSold
  • Sait Ç. Keleş-Zerdüşt Görsel Sanatlar Galerisi, Ankara, 2002. Sert kapak, 235 sayfa, 30.5 x 24.5 cm. İmzalı.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Sait Ç. Keleş-Zerdüşt Görsel Sanatlar Galerisi, Ankara, 2002. Sert kapak, 235 sayfa, 30.5 x 24.5 cm. İmzalı.

    TLSold
  • Serap DEMİRAĞ Ve Işık Ve Ateş-Önder Şenyapılı, istanbul, Tarih Yok. Sert kapak, 214 sayfa, 30.5 x 22 cm. Demirağ'ın sanatı üzerine. Türkçe-İngilizce-Fransızca

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Serap DEMİRAĞ Ve Işık Ve Ateş-Önder Şenyapılı, istanbul, Tarih Yok. Sert kapak, 214 sayfa, 30.5 x 22 cm. Demirağ'ın sanatı üzerine. Türkçe-İngilizce-Fransızca

    TLSold
  • Şenol YOROZLU Fatih Cenikli Koleksiyonu-Nilgün Yüksel, Metin Kaygalak, İstanbul, 2006. Kalın karton kapak, 270 sayfa, 28 x 22 cm. Sınırlı sayı baskı: 717/1000, imzalı. Türkçe-İngilizce.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Şenol YOROZLU Fatih Cenikli Koleksiyonu-Nilgün Yüksel, Metin Kaygalak, İstanbul, 2006. Kalın karton kapak, 270 sayfa, 28 x 22 cm. Sınırlı sayı baskı: 717/1000, imzalı. Türkçe-İngilizce.

    TLSold
  • Hülya Düzenli "renk-zaman-mekan" "color-time -space"-Nazan İPŞİROĞLU, İstasyon Sanat Akademisi Yayınları, İstanbul 2007. 176 sayfa, 32.5 x 23 cm. Ressam DÜZENLİ üzerine ünlü sanat tarihçisi İpşiroğlu'nun sanatı incelemesi.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Hülya Düzenli "renk-zaman-mekan" "color-time -space"-Nazan İPŞİROĞLU, İstasyon Sanat Akademisi Yayınları, İstanbul 2007. 176 sayfa, 32.5 x 23 cm. Ressam DÜZENLİ üzerine ünlü sanat tarihçisi İpşiroğlu'nun sanatı incelemesi.

    TLSold
  • Ecole de Tunis-Dora Bouzid, Alif, 1995. Sert Kapak, 175 sayfa, 34 x 25 cm. Ünlü Tunus'lu sanatçıları içeren kitap 1000 adet sınırlı sayı basılmış.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Ecole de Tunis-Dora Bouzid, Alif, 1995. Sert Kapak, 175 sayfa, 34 x 25 cm. Ünlü Tunus'lu sanatçıları içeren kitap 1000 adet sınırlı sayı basılmış.

    TLSold
  • Fragments Odorants-Aicha FILALI, Tunus 2001. Sert kapak, 219 sayfa, 32 x 25 cm. Geleneksel Tunus takı sanatı ve kokulu baharat ve bitkileri üzerine.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Fragments Odorants-Aicha FILALI, Tunus 2001. Sert kapak, 219 sayfa, 32 x 25 cm. Geleneksel Tunus takı sanatı ve kokulu baharat ve bitkileri üzerine.

    TLSold
  • ARTS OF TUNISIA-Simpact, 2004. Sert kapak, 260 sayfa, 31.5 x 24 cm. Tunus sanatı ve arkeolojisi üzerine. İngilizce.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ARTS OF TUNISIA-Simpact, 2004. Sert kapak, 260 sayfa, 31.5 x 24 cm. Tunus sanatı ve arkeolojisi üzerine. İngilizce.

    TLSold
  • ELVAH-I NAKŞİYE koleksiyonu Türk resim sanatı tarihi-Halil EDHEM, Milliyet Yayınları, 1970. 88 sayfa metin + 16 sayfa kuşe kağıt baskı renkli resim, 24.5 x 17 cm. Osmanlı'dan Bellini'den başlayan resim tarihimizin kısa bir anlatımı ile birlikte İstanbul Eski Eserler Müzesi resim koleksiyonunun dökümü yapılan bir referans kitabı.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    ELVAH-I NAKŞİYE koleksiyonu Türk resim sanatı tarihi-Halil EDHEM, Milliyet Yayınları, 1970. 88 sayfa metin + 16 sayfa kuşe kağıt baskı renkli resim, 24.5 x 17 cm. Osmanlı'dan Bellini'den başlayan resim tarihimizin kısa bir anlatımı ile birlikte İstanbul Eski Eserler Müzesi resim koleksiyonunun dökümü yapılan bir referans kitabı.

    TLSold
  • YUNAN HEYKELİ Arkaik Dönem-John Boardman, Çeviren: Yaşar Ersoy, 2001, Homer Kitabevi, (Greek Sculpture The Archaic Period, Thames and Hudson Ltd. London, 1996). 272 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin World of Art serisinden Türkçeye aktarılan bir çalışma.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    YUNAN HEYKELİ Arkaik Dönem-John Boardman, Çeviren: Yaşar Ersoy, 2001, Homer Kitabevi, (Greek Sculpture The Archaic Period, Thames and Hudson Ltd. London, 1996). 272 sayfa, 21 x 15 cm. Sanat üzerine yayınlarıyla tanınan Thames and Hudson Yayınevinin World of Art serisinden Türkçeye aktarılan bir çalışma.

    TLSold
  • DAS BILD VOM TOD Graphiksammlung der Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf-Schuster, Eva (Hrsg.), Verlag Aurel Bongers Recklinghausen, Germany, 1992. Sert kapak., 180 sayfa, 25 x 23 cm. Avrupa sanatının " insan ve ölüm" temalı grafik ve resim çalışmalarını bir araya getiren sergi katalog kitap. Almanca.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    DAS BILD VOM TOD Graphiksammlung der Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf-Schuster, Eva (Hrsg.), Verlag Aurel Bongers Recklinghausen, Germany, 1992. Sert kapak., 180 sayfa, 25 x 23 cm. Avrupa sanatının " insan ve ölüm" temalı grafik ve resim çalışmalarını bir araya getiren sergi katalog kitap. Almanca.

    TLSold
  • Bu Dünyadan Nazım Geçti-Vala Nureddin (VA-NU), Remzi Kitabevi, İstanbul 1965. 492 sayfa, 19.5 x 14 cm. Nazım HİKMET'in yaşamı ve dönemin siyasi ortamı üzerine ilk elden tanıklıklar

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Bu Dünyadan Nazım Geçti-Vala Nureddin (VA-NU), Remzi Kitabevi, İstanbul 1965. 492 sayfa, 19.5 x 14 cm. Nazım HİKMET'in yaşamı ve dönemin siyasi ortamı üzerine ilk elden tanıklıklar

    TLSold
  • HİTİTLER ve Hitit Çağında Anadolu-J. G. Macqueen, Çev: Esra Davutoğlu, (Thames and Hudson Ltd.1999) Arkadaş Yayınevi, Ankara 2001. 192 sayfa, 23.5 x 15.5 cm. Hititler üzerine yazılmış en iyi çalışmalardan biri.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    HİTİTLER ve Hitit Çağında Anadolu-J. G. Macqueen, Çev: Esra Davutoğlu, (Thames and Hudson Ltd.1999) Arkadaş Yayınevi, Ankara 2001. 192 sayfa, 23.5 x 15.5 cm. Hititler üzerine yazılmış en iyi çalışmalardan biri.

    TLSold
  • Pinakothek Der Moderne-A Handbook, Published by Reinhold Baumstark vd. Pinakothek-Dumont, Germany, 2002. Kalın karton kapak, 303 sayfa, 28.5 x 22 cm. Münih Modern Sanat Müzesini ve resim koleksiyonunu tanıtan bir başvuru kitabı. İngilizce.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Pinakothek Der Moderne-A Handbook, Published by Reinhold Baumstark vd. Pinakothek-Dumont, Germany, 2002. Kalın karton kapak, 303 sayfa, 28.5 x 22 cm. Münih Modern Sanat Müzesini ve resim koleksiyonunu tanıtan bir başvuru kitabı. İngilizce.

    TLSold
  • HARRAP'S BOOK of FILM DIRECTORS AND THEİR FILMS   A Comprehensive Guide from 1924 to the Present Day-Alison J. Filmer, Andre Golay, Harrap Book Ltd. London, 1989. Sert kapak, 491 sayfa, 24.5 x 17.5 cm. Ansiklopedik dizilmiş yönetmenlerin yaptığı filmlerin adları ve yılını gösteren başvuru kitabı

    Lot No: 135

    Lot: 135

    HARRAP'S BOOK of FILM DIRECTORS AND THEİR FILMS A Comprehensive Guide from 1924 to the Present Day-Alison J. Filmer, Andre Golay, Harrap Book Ltd. London, 1989. Sert kapak, 491 sayfa, 24.5 x 17.5 cm. Ansiklopedik dizilmiş yönetmenlerin yaptığı filmlerin adları ve yılını gösteren başvuru kitabı

    TLSold
  • VISIONS OF THE OTTOMAN EMPIRE-Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh 1994. 96 sayfa, 26 x 20 cm. Osmanlı ile ilgili ünlü oryantalist resimlerin sergi kataloğu ve Osmanlı ile oryantalizm üzerine uzun bir değerlendirme.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    VISIONS OF THE OTTOMAN EMPIRE-Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh 1994. 96 sayfa, 26 x 20 cm. Osmanlı ile ilgili ünlü oryantalist resimlerin sergi kataloğu ve Osmanlı ile oryantalizm üzerine uzun bir değerlendirme.

    TLSold
  • BAROK SANAT-Suut Kemal YETKİN, Cem Yayınevi, istanbul, 1977. Sert kapak, 158 sayfa, 28 x 20 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    BAROK SANAT-Suut Kemal YETKİN, Cem Yayınevi, istanbul, 1977. Sert kapak, 158 sayfa, 28 x 20 cm.

    TLSold
  • MODERN SANAT-Michel Ragon,  Çev: Vivet Kanetti. Cem Yayınevi, istanbul, 1987. Sert kapak, 145 sayfa+ek resimleri içeren numarasız sayfalar. 28 x20 cm. Sayfalarda ciltten ayrılma var.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    MODERN SANAT-Michel Ragon, Çev: Vivet Kanetti. Cem Yayınevi, istanbul, 1987. Sert kapak, 145 sayfa+ek resimleri içeren numarasız sayfalar. 28 x20 cm. Sayfalarda ciltten ayrılma var.

    TLSold
  • ROMANTICISM-Hugh Honour, Penguin Books, London 1981. 346 sayfa, 23 x 16 cm. Sayfalarda okuma çizimleri notlar vs var. Romantizim sanat akımı üzerine yazılan en iyi ve kapsamlı kitaplardan biri.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    ROMANTICISM-Hugh Honour, Penguin Books, London 1981. 346 sayfa, 23 x 16 cm. Sayfalarda okuma çizimleri notlar vs var. Romantizim sanat akımı üzerine yazılan en iyi ve kapsamlı kitaplardan biri.

    TLSold
  • Osmanlı Süsleme Sanatı-K. Zeynep ve A. Nihan GÜNEY,  Ankara, Tarih yok.170 sayfa, 33.5 x 23.5 cm. Osmanlı geometrik ve bitki motifli süsleme bezeme sanatları üzerine çizimli ve resimli anlatım. Bir fasikül arasında açıklık oluşmuş.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Osmanlı Süsleme Sanatı-K. Zeynep ve A. Nihan GÜNEY, Ankara, Tarih yok.170 sayfa, 33.5 x 23.5 cm. Osmanlı geometrik ve bitki motifli süsleme bezeme sanatları üzerine çizimli ve resimli anlatım. Bir fasikül arasında açıklık oluşmuş.

    TLSold
  • TURKISH CARPETS-Vedat DURUSEL, İstanbul, 1979. 219 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. Türk halı sanatının en iyi örneklerinin renkli görsellerinin yer aldığı, ünlü halı tüccarı Durusel Grup'un hazırladığı katalog tanıtım kitap. Yumuşak karton kapak, bazı sayfalar ayrılmış.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    TURKISH CARPETS-Vedat DURUSEL, İstanbul, 1979. 219 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. Türk halı sanatının en iyi örneklerinin renkli görsellerinin yer aldığı, ünlü halı tüccarı Durusel Grup'un hazırladığı katalog tanıtım kitap. Yumuşak karton kapak, bazı sayfalar ayrılmış.

    TLSold
  • The Enchanted Stone: The Graphic Worlds of ODİLON REDON-Ted Gott, National Gallery of Victoria, Australia 1990.152 sayfa, 29 x 22 cm. Ünlü Fransız Sembolist ressam Redon'un yaşamı sanatı ve çizimleri üzerine.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    The Enchanted Stone: The Graphic Worlds of ODİLON REDON-Ted Gott, National Gallery of Victoria, Australia 1990.152 sayfa, 29 x 22 cm. Ünlü Fransız Sembolist ressam Redon'un yaşamı sanatı ve çizimleri üzerine.

    TLSold
  • CHICAGO Photography by Archie Liberman-Text by Robert Cromie-Randy McNaily & Co. USA, 1985. Sert kapak, 128 sayfa, 35 x 28 cm. Şikago' yu tanıtan bol resimli kitap

    Lot No: 143

    Lot: 143

    CHICAGO Photography by Archie Liberman-Text by Robert Cromie-Randy McNaily & Co. USA, 1985. Sert kapak, 128 sayfa, 35 x 28 cm. Şikago' yu tanıtan bol resimli kitap

    TLSold
  • 5000 YEARS OF JAPANESE ART-Japon Sanatı Sergi Kataloğu, Topkapı Sarayı 2010. 123 sayfa, 28 x 23 cm. Japon sanatının en iyi örneklerinden. İngilizce.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    5000 YEARS OF JAPANESE ART-Japon Sanatı Sergi Kataloğu, Topkapı Sarayı 2010. 123 sayfa, 28 x 23 cm. Japon sanatının en iyi örneklerinden. İngilizce.

    TLSold
  • Histoire de Jules César-Louis Napoléon Bonaparte, TOME 1, TEMPS DE ROME ANTERIEURS A CESAR, Henri Plon, Paris 1865. Sert kapak Deri sırt üst tarafı 4 cm kayıp, iç açıklama sayfası yok, 415 sayfa, 24.5 x 18 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Histoire de Jules César-Louis Napoléon Bonaparte, TOME 1, TEMPS DE ROME ANTERIEURS A CESAR, Henri Plon, Paris 1865. Sert kapak Deri sırt üst tarafı 4 cm kayıp, iç açıklama sayfası yok, 415 sayfa, 24.5 x 18 cm.

    TLSold
  • Aucassin & Nicolette-Çev: Andrew Lang, Routledge, London 1905. ilk fotogravürlü kalın kartonumsu kağıt üzeri baskı. Sert kapak yaldızlı bezeli, 91 sayfa, 21.5 x 14.5 cm. Anonim Ortaçağ Fransız aşk hikayesi.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Aucassin & Nicolette-Çev: Andrew Lang, Routledge, London 1905. ilk fotogravürlü kalın kartonumsu kağıt üzeri baskı. Sert kapak yaldızlı bezeli, 91 sayfa, 21.5 x 14.5 cm. Anonim Ortaçağ Fransız aşk hikayesi.

    TLSold
  • CHEFS-D'OEUVRE DE P. CORNEILLE-M.D. SAUCIE, Tours 1886. Sert kapak dönemin orijinal süslemeli cildi içinde, 370 sayfa, 22 x 14 cm. Ünlü tiyatro oyunu. Fransızca.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    CHEFS-D'OEUVRE DE P. CORNEILLE-M.D. SAUCIE, Tours 1886. Sert kapak dönemin orijinal süslemeli cildi içinde, 370 sayfa, 22 x 14 cm. Ünlü tiyatro oyunu. Fransızca.

    TLSold
  • FRAGMENTS PHILOSOPHIQUES-Par V. Cousin, Ladrange, Paris 1838. Cilt 2. Sert kapak, dönemin orijinal bezeli deri cildi içinde, sırt kapak 1/3 yok , 473 sayfa, 21 x 14 cm. antik çağ felsefe tartışmaları

    Lot No: 148

    Lot: 148

    FRAGMENTS PHILOSOPHIQUES-Par V. Cousin, Ladrange, Paris 1838. Cilt 2. Sert kapak, dönemin orijinal bezeli deri cildi içinde, sırt kapak 1/3 yok , 473 sayfa, 21 x 14 cm. antik çağ felsefe tartışmaları

    TLSold
  • The Silent Gods Mysteries of Easter Island-Catherine and Michel ORLIAC, Thames and Hudson, London 1995. 143 sayfa, 17.5 x 12.5 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    The Silent Gods Mysteries of Easter Island-Catherine and Michel ORLIAC, Thames and Hudson, London 1995. 143 sayfa, 17.5 x 12.5 cm.

    TLSold
  • The mystery of the Ottoman HAREM-İlhan AKŞİT, Akşit Yayıncılık, İstanbul 2010. 180 sayfa, 24 x 22 cm. Eski Saraylar müdüründen bol resimli saray ve osmanlı yaşamı üzerine.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    The mystery of the Ottoman HAREM-İlhan AKŞİT, Akşit Yayıncılık, İstanbul 2010. 180 sayfa, 24 x 22 cm. Eski Saraylar müdüründen bol resimli saray ve osmanlı yaşamı üzerine.

    TLSold
  • Les ODEURS ULTRAMONTAİNES-par l'Abbé *** auteur du Maudit, de la Religieuse, Librairie Internationale, Paris 1867. Sert kapak sırt deri, 3+313 sayfa, 23.5 x16 cm. sayfalar yaşına göre çok temiz.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Les ODEURS ULTRAMONTAİNES-par l'Abbé *** auteur du Maudit, de la Religieuse, Librairie Internationale, Paris 1867. Sert kapak sırt deri, 3+313 sayfa, 23.5 x16 cm. sayfalar yaşına göre çok temiz.

    TLSold
  • HATIRALAR İttihat-Terakki ve Birinci Dünya Harbi  CEMAL PAŞA Bahriye Nazırı ve 4. Ordu Kumandanı-Hazırlayan: Behçet CEMAL, Selek Yay. 1959. İlk Baskı. 383 sayfa, 20 x 13.5 cm. İttihat ve Terakki ve 1. Dünya Savaşı ilk elden tanıklıklar anılar. Sayfalar dikişsiz folyo halinde çoğu ciltten çıkık, sayfalar sararmış.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    HATIRALAR İttihat-Terakki ve Birinci Dünya Harbi CEMAL PAŞA Bahriye Nazırı ve 4. Ordu Kumandanı-Hazırlayan: Behçet CEMAL, Selek Yay. 1959. İlk Baskı. 383 sayfa, 20 x 13.5 cm. İttihat ve Terakki ve 1. Dünya Savaşı ilk elden tanıklıklar anılar. Sayfalar dikişsiz folyo halinde çoğu ciltten çıkık, sayfalar sararmış.

    TLSold
  • KONSTANTİNİYE MUHASARASI RUZNAMESİ 1453 -Nicolo Barbaro, çev: Ş. T. Diler, İstanbul Fethi Derneği Neşriyatı, No. 23, İstanbul 1953, 77 sayfa, 24 x 17 cm. İstanbul'un Fethi günlerinde İstanbul'da yaşayan Venedikli Barbaro'nun gördükleri duyduklarını içeren günlükleri, ilk elden döneme ilşkin tanıklıklar.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    KONSTANTİNİYE MUHASARASI RUZNAMESİ 1453 -Nicolo Barbaro, çev: Ş. T. Diler, İstanbul Fethi Derneği Neşriyatı, No. 23, İstanbul 1953, 77 sayfa, 24 x 17 cm. İstanbul'un Fethi günlerinde İstanbul'da yaşayan Venedikli Barbaro'nun gördükleri duyduklarını içeren günlükleri, ilk elden döneme ilşkin tanıklıklar.

    TLSold
  • BİZANS DEVLETİ TARİHİ-Georg OSTROGORSKY, çev: Prof. Dr. Fikret Işıltan. Türk Tarih Kurumu, Ankara 1999, 5. Baskı. 582 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. Bizans tarihi üzerine en iyi kaynaklardan biri ve Anadolu coğrafyasının Türkler öncesi dönemi hakkında ayrıntılı bilgiler. Bazı sayfalarda altı çizilmiş cümleler var.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    BİZANS DEVLETİ TARİHİ-Georg OSTROGORSKY, çev: Prof. Dr. Fikret Işıltan. Türk Tarih Kurumu, Ankara 1999, 5. Baskı. 582 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. Bizans tarihi üzerine en iyi kaynaklardan biri ve Anadolu coğrafyasının Türkler öncesi dönemi hakkında ayrıntılı bilgiler. Bazı sayfalarda altı çizilmiş cümleler var.

    TLSold
  • İSTANBUL (1874)-Edmondo de AMICIS, Çev: Prof. Dr. Beynun Akyavaş, Türk Tarih Kurumu, 1993. 399 sayfa, 23 x 16 cm. Amicis'in İstanbul'u anlattığı ünlü kitabının Türkçe çevirisi.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    İSTANBUL (1874)-Edmondo de AMICIS, Çev: Prof. Dr. Beynun Akyavaş, Türk Tarih Kurumu, 1993. 399 sayfa, 23 x 16 cm. Amicis'in İstanbul'u anlattığı ünlü kitabının Türkçe çevirisi.

    TLSold
  • Türkiye'de Toprak Meselesi-Prof. Dr. Ömer Lütfi BARKAN, Gözlem Yayınları, İstanbul1980. Sert kapak, 965 sayfa, 24.5 x 17 cm. Barkan (1902-1979), Türk iktisat ve hukuk tarihçisi ve Türkiye'de iktisat tarihi biliminin kurucularındandır. Osmanlı ve Türk iktisat tarihi çalışmalarının önünü açan Osmanlı toprak tarım sosyal ve ticari hayatını düzenleyen kanunnameleri, tımar, vakıf, vergi defterlerini vs Türkçeleştiren ve yorumlayan öncü bilim insanı olarak Barkan'ın Türkiye'de Toprak Meselesi kitabında toplanan çalışmaları İktisat tarihi Akademik çalışmaları için olmazsa olmaz bir eser olması yanında Osmanlı iktisadi sosyal ve hukuk yaşamına ilgi duyan herkes için temel bir referans başucu kitabı. Bazı sayfalarda tükenmez kalem ile yazılmış notlar var.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Türkiye'de Toprak Meselesi-Prof. Dr. Ömer Lütfi BARKAN, Gözlem Yayınları, İstanbul1980. Sert kapak, 965 sayfa, 24.5 x 17 cm. Barkan (1902-1979), Türk iktisat ve hukuk tarihçisi ve Türkiye'de iktisat tarihi biliminin kurucularındandır. Osmanlı ve Türk iktisat tarihi çalışmalarının önünü açan Osmanlı toprak tarım sosyal ve ticari hayatını düzenleyen kanunnameleri, tımar, vakıf, vergi defterlerini vs Türkçeleştiren ve yorumlayan öncü bilim insanı olarak Barkan'ın Türkiye'de Toprak Meselesi kitabında toplanan çalışmaları İktisat tarihi Akademik çalışmaları için olmazsa olmaz bir eser olması yanında Osmanlı iktisadi sosyal ve hukuk yaşamına ilgi duyan herkes için temel bir referans başucu kitabı. Bazı sayfalarda tükenmez kalem ile yazılmış notlar var.

    TLSold
  • Osmanlı ve Türkiye Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Tarihi Üzerine 6 Kitap-1-Türkiye'nin İktisadi ve İçtimai Tarihi, Mustafa AKDAĞ , Cem Yayınevi 1974, 2 Cilt, 543 + 501 sayfa; 2-Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi, İsmail CEM, 576 sayfa; 3-Devrim ve Demokrasi Üzerine, Doğan AVCIOĞLU, Tekin Yay. 1980, 492 sayfa; 4-Tanzimat, Ed. ENGELHARDT, Milliyet Yay. 1976. 382 sayfa. 19.5 x 13 cm; 5-Osmanlı İmparatorluğunun İktisadi Şartları Hakkında Bir Tetkik, Vedat ELDEM, T. İş Bankası Yay. 1970, 327 sayfa, 23.5 x 16 cm. 6-Türkiye Tarihi 3 Osmanlı Devleti 1600-1908, Sina AKŞİN vd., Cem Yay. İstanbul 1990, 472 sayfa, 24 x 16 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Osmanlı ve Türkiye Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Tarihi Üzerine 6 Kitap-1-Türkiye'nin İktisadi ve İçtimai Tarihi, Mustafa AKDAĞ , Cem Yayınevi 1974, 2 Cilt, 543 + 501 sayfa; 2-Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi, İsmail CEM, 576 sayfa; 3-Devrim ve Demokrasi Üzerine, Doğan AVCIOĞLU, Tekin Yay. 1980, 492 sayfa; 4-Tanzimat, Ed. ENGELHARDT, Milliyet Yay. 1976. 382 sayfa. 19.5 x 13 cm; 5-Osmanlı İmparatorluğunun İktisadi Şartları Hakkında Bir Tetkik, Vedat ELDEM, T. İş Bankası Yay. 1970, 327 sayfa, 23.5 x 16 cm. 6-Türkiye Tarihi 3 Osmanlı Devleti 1600-1908, Sina AKŞİN vd., Cem Yay. İstanbul 1990, 472 sayfa, 24 x 16 cm.

    TLSold
  • 18 ve 19. Yüzyıllarda Saruhan'da Eşkiyalık ve Halk Hareketleri.-M. Çağatay ULUÇAY, Berksoy Basımevi, İstanbul 1955. 310 sayfa, 24 x 16.5 cm. Anadolu coğrafyasının sosyal ve ekonomik tarihi yazımları

    Lot No: 158

    Lot: 158

    18 ve 19. Yüzyıllarda Saruhan'da Eşkiyalık ve Halk Hareketleri.-M. Çağatay ULUÇAY, Berksoy Basımevi, İstanbul 1955. 310 sayfa, 24 x 16.5 cm. Anadolu coğrafyasının sosyal ve ekonomik tarihi yazımları

    TLSold
  • Meşrutiyet Tiyatrosu (Yazarlar-Piyesler)-Doç Dr. Enver TÖRE, Duyap Yayıncılık, İstanbul 2006. 254 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. Tiyatro tarihi üzerine, oyunlar ve yazarları anlatır

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Meşrutiyet Tiyatrosu (Yazarlar-Piyesler)-Doç Dr. Enver TÖRE, Duyap Yayıncılık, İstanbul 2006. 254 sayfa, 23.5 x 16.5 cm. Tiyatro tarihi üzerine, oyunlar ve yazarları anlatır

    TLSold
  • Kemal ÖZER şiir kitapları (İlk Baskılar)-Sen de katılmalısın yaşamı savunmaya, Cem Yay. İstanbul 1975; kavganın yüreği, Yücel Yay. İstanbul 1973.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Kemal ÖZER şiir kitapları (İlk Baskılar)-Sen de katılmalısın yaşamı savunmaya, Cem Yay. İstanbul 1975; kavganın yüreği, Yücel Yay. İstanbul 1973.

    TLSold
  • Hilmi YAVUZ (İlk Baskı)-Bedreddin Üzerine Şiirler, Cem Yayınevi, İstanbul 1975

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Hilmi YAVUZ (İlk Baskı)-Bedreddin Üzerine Şiirler, Cem Yayınevi, İstanbul 1975

    TLSold
  • My Struggle-Adolf Hitler, Paternoster Library, London 1938. Sert kapak, 285 sayfa, 22 x 14 cm. Şömiz yırtık.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    My Struggle-Adolf Hitler, Paternoster Library, London 1938. Sert kapak, 285 sayfa, 22 x 14 cm. Şömiz yırtık.

    TLSold
  • Cante Jondo Şiiri-Federico Garcia LORCA, Çev: Sabri Altınel, Adam Yayınları 1996.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Cante Jondo Şiiri-Federico Garcia LORCA, Çev: Sabri Altınel, Adam Yayınları 1996.

    TLSold
  • LORCA Bütün Şiirleri-Çev: Sait MADEN, Cem Yayınevi, İstanbul 1974.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    LORCA Bütün Şiirleri-Çev: Sait MADEN, Cem Yayınevi, İstanbul 1974.

    TLSold
  • Modern and Contemporary Middle Eastern Art -Bonhams, London 26 April 2017. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Modern and Contemporary Middle Eastern Art -Bonhams, London 26 April 2017. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Islamic and Indian Art-Bonhams, London 25 April 2017. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Islamic and Indian Art-Bonhams, London 25 April 2017. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Arts D'Orient et de L'Islam-Artcurial,  Paris 25 Mars 2014. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Arts D'Orient et de L'Islam-Artcurial, Paris 25 Mars 2014. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Fenerci Mehmed Muhteşem Osmanlı Kostümleri Kitabı-Artcurial, Paris,  1 December 2010. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Fenerci Mehmed Muhteşem Osmanlı Kostümleri Kitabı-Artcurial, Paris, 1 December 2010. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Arts D'Orient et de L'Islam-Artcurial,  Paris 8 Fevrier 2012. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Arts D'Orient et de L'Islam-Artcurial, Paris 8 Fevrier 2012. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Arts D'Orient et de L'Islam-Artcurial,  Paris 11 Avril 2013. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Arts D'Orient et de L'Islam-Artcurial, Paris 11 Avril 2013. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Art Moderne et Contemporain Arabe et Iranien-Artcurial, Paris, 24 October 2009. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Art Moderne et Contemporain Arabe et Iranien-Artcurial, Paris, 24 October 2009. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Egypt's Awakening and Modern & Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 18 April 2018, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Egypt's Awakening and Modern & Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 18 April 2018, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Islamic and Indian Art-Bonhams, London, 6 October 2015, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Islamic and Indian Art-Bonhams, London, 6 October 2015, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 7 October 2015, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 7 October 2015, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Islamic and Indian Art-Bonhams, London,  21 April 2015, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Islamic and Indian Art-Bonhams, London, 21 April 2015, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 28 November 2017, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 28 November 2017, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • The Art of Lebanon Part II & Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 12 October 2016, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 177

    Lot: 177

    The Art of Lebanon Part II & Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 12 October 2016, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 7 October 2014, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Modern and Contemporary Middle Eastern Art-Bonhams, London, 7 October 2014, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Islamic and Indian Art-Bonhams, London, 7 October 2014, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Islamic and Indian Art-Bonhams, London, 7 October 2014, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • 20th Century Art Middle East  ARAB IRANIAN TURKISH-Sotheby's,  London, 20 October 2016, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 180

    Lot: 180

    20th Century Art Middle East ARAB IRANIAN TURKISH-Sotheby's, London, 20 October 2016, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Contemporary Art TURKISH-Sotheby's,  London, 4 March 2009, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Contemporary Art TURKISH-Sotheby's, London, 4 March 2009, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • 20th Century Art Middle East -Sotheby's,  London, 22 October 2019, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 182

    Lot: 182

    20th Century Art Middle East -Sotheby's, London, 22 October 2019, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • The Orientalist Sale-Sotheby's,  London, 25 April 2017, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 183

    Lot: 183

    The Orientalist Sale-Sotheby's, London, 25 April 2017, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Arts of Islamic World-Sotheby's,  London, 26 April 2017, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Arts of Islamic World-Sotheby's, London, 26 April 2017, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • The Library of Mohamed and Margaret Makiya-Sotheby's,  London, 19 April 2016, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 185

    Lot: 185

    The Library of Mohamed and Margaret Makiya-Sotheby's, London, 19 April 2016, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Travel Atlases, Maps and Natural History-Sotheby's,  London, 28 April 2016, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Travel Atlases, Maps and Natural History-Sotheby's, London, 28 April 2016, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Travel Atlases, Maps and Natural History-Sotheby's,  London, 9 May 2017, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Travel Atlases, Maps and Natural History-Sotheby's, London, 9 May 2017, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Chine in Print and on Paper-Sotheby's,  London, 7 November 2016, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Chine in Print and on Paper-Sotheby's, London, 7 November 2016, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary  ARAB IRANIAN and TURKISH Art Part II-Christie's,  Dubai, 30 October 2013, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Modern and Contemporary ARAB IRANIAN and TURKISH Art Part II-Christie's, Dubai, 30 October 2013, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary  ARAB IRANIAN and TURKISH Art Part I-Christie's,  Dubai, 29 October 2013, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Modern and Contemporary ARAB IRANIAN and TURKISH Art Part I-Christie's, Dubai, 29 October 2013, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • KATE MOSS From the Collection of Gert ELFERİNG-Christie's,  London, 25 September 2013, Müzayede Kataloğu

    Lot No: 191

    Lot: 191

    KATE MOSS From the Collection of Gert ELFERİNG-Christie's, London, 25 September 2013, Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary  ARAB IRANIAN and TURKISH Art  Egyptian Masterpieces from the Pharos Art Collection-Christie's, Dubai, 19 March 2014. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Modern and Contemporary ARAB IRANIAN and TURKISH Art Egyptian Masterpieces from the Pharos Art Collection-Christie's, Dubai, 19 March 2014. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary  ARAB IRANIAN and TURKISH Art  -Christie's, Dubai, 19 March 2014. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Modern and Contemporary ARAB IRANIAN and TURKISH Art -Christie's, Dubai, 19 March 2014. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • İmportant European Furniture, Ceramics and Carpets-Christie's, New York, 21 November 2008. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 194

    Lot: 194

    İmportant European Furniture, Ceramics and Carpets-Christie's, New York, 21 November 2008. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • The Jan and Monique Des Bouvrie Collection-Christie's, Amsterdam, 6 September  2011. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 195

    Lot: 195

    The Jan and Monique Des Bouvrie Collection-Christie's, Amsterdam, 6 September 2011. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary Art-Christie's, Dubai, 18 March 2017. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Modern and Contemporary Art-Christie's, Dubai, 18 March 2017. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary Art-Christie's, Dubai, 20 october 2015. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Modern and Contemporary Art-Christie's, Dubai, 20 october 2015. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Modern and Contemporary Art-Christie's, Dubai, 16 March 2016. Müzayede Kataloğu

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Modern and Contemporary Art-Christie's, Dubai, 16 March 2016. Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Dubai: Modern and Contemporary Art-CHRISTIE'S, 18 October 2016. 156 sayfa, 21 x 16.5 cm. Müzayede Kataloğu: Türk, İran, Mısır, Suriye, Lübnan vs sanatçıların eserlerinin müzayede kataloğu.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Dubai: Modern and Contemporary Art-CHRISTIE'S, 18 October 2016. 156 sayfa, 21 x 16.5 cm. Müzayede Kataloğu: Türk, İran, Mısır, Suriye, Lübnan vs sanatçıların eserlerinin müzayede kataloğu.

    TLSold
  • Paul Destribats Bibliotheque des Avant-Gardes-CHRISTIE'S,  Paris 2 Fevrier 2021.  Müzayede Kataloğu: Özel ciltli sınırlı sayı baskı sanat kitapları kataloğu

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Paul Destribats Bibliotheque des Avant-Gardes-CHRISTIE'S, Paris 2 Fevrier 2021. Müzayede Kataloğu: Özel ciltli sınırlı sayı baskı sanat kitapları kataloğu

    TLSold
  • Neumeister Skulpturen-Sonder Auktion, 3.12.2008. 249 sayfa, 27 x 20.5 cm. Müzayede Kataloğu: 13. Yüzyıldan başlayan özellikle tahta oyma dini simge figür heykelleri ve objeleri satışı.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Neumeister Skulpturen-Sonder Auktion, 3.12.2008. 249 sayfa, 27 x 20.5 cm. Müzayede Kataloğu: 13. Yüzyıldan başlayan özellikle tahta oyma dini simge figür heykelleri ve objeleri satışı.

    TLSold
  • Contemporary Art -PHILLIPS, 16 November 2012, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Contemporary Art -PHILLIPS, 16 November 2012, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    TLSold
  • Contemporary Art -PHILLIPS, 8 November 2011, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Contemporary Art -PHILLIPS, 8 November 2011, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    TLSold
  • Contemporary Art -PHILLIPS, 14-15 November 2011, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Contemporary Art -PHILLIPS, 14-15 November 2011, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    TLSold
  • Contemporary Art -PHILLIPS, 7 November 2011, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Contemporary Art -PHILLIPS, 7 November 2011, New York. Müzayede kataloğu, 32.5 x 26 cm.

    TLSold
  • Topkapı Sarayı Koleksiyonunda Yer Alan ÇİN Sanatının Başyapıt Seramik ve Porselenleri-CHINESE TREASURES IN ISTANBUL. Edited by Ayşe ÜÇOK. Published by The Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey, Istanbul 2001. 32 x 32 cm. 156 Sayfa. ( eski 10)

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Topkapı Sarayı Koleksiyonunda Yer Alan ÇİN Sanatının Başyapıt Seramik ve Porselenleri-CHINESE TREASURES IN ISTANBUL. Edited by Ayşe ÜÇOK. Published by The Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey, Istanbul 2001. 32 x 32 cm. 156 Sayfa. ( eski 10)

    TLSold
  • Rus Avant Garde Sanatçıların Sergi ve Koleksiyonlarda Yer Alan Eserlerinden Bir Katalog Çalışması-L'Avant-Garde Russe Et La Scene 1910-1930, Musée d'Ixelles à Bruxelles, 1998. 24x30 cm. 176 Sayfa. Art Deco, Suprematist, Constructivist gibi sanat akımlarının en önemli Rus temsilcilerinin eserlerinden örneklerin yer aldığı bir kataloğ kitap. eski no 3

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Rus Avant Garde Sanatçıların Sergi ve Koleksiyonlarda Yer Alan Eserlerinden Bir Katalog Çalışması-L'Avant-Garde Russe Et La Scene 1910-1930, Musée d'Ixelles à Bruxelles, 1998. 24x30 cm. 176 Sayfa. Art Deco, Suprematist, Constructivist gibi sanat akımlarının en önemli Rus temsilcilerinin eserlerinden örneklerin yer aldığı bir kataloğ kitap. eski no 3

    TLSold
  • Batılının Doğu Sevdası-Erol Makzume tarafından gerçekleştirilen 20 Aralık 2009 çok önemli bir Oryantalist serginin kataloğu. 66 sayfa, 30 x 21 cm.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Batılının Doğu Sevdası-Erol Makzume tarafından gerçekleştirilen 20 Aralık 2009 çok önemli bir Oryantalist serginin kataloğu. 66 sayfa, 30 x 21 cm.

    TLSold
  • RUBAİYYAT OF OMAR KHAYYAM-Ömer HAYYAM, İkbal Kitaphanesi, İstanbul 1924. 320+7 sayfa. 18 x 25 cm. Küçük yırtıklar var, ciltten kopuk sayfalar

    Lot No: 209

    Lot: 209

    RUBAİYYAT OF OMAR KHAYYAM-Ömer HAYYAM, İkbal Kitaphanesi, İstanbul 1924. 320+7 sayfa. 18 x 25 cm. Küçük yırtıklar var, ciltten kopuk sayfalar

    TLSold
  • Contemporary Art (5 adet)-Sotheby's,  London, 25 October 2017,  Paris 6-7 Juin 2017: 5 Decembre- 27 Septembre 2018  Müzayede Kataloğu

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Contemporary Art (5 adet)-Sotheby's, London, 25 October 2017, Paris 6-7 Juin 2017: 5 Decembre- 27 Septembre 2018 Müzayede Kataloğu

    TLSold
  • Osmanlı Ressamlar Cemiyeti-Seyfi BAŞKAN, Çardaş Yay. Ankara 1994. 111 sayfa, 24 x 16  cm. Türk resim tarihinin en önemli ressamlarınında içinde olduğu bir erken dönem sanatçı örgütlenmesi üzerine

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Osmanlı Ressamlar Cemiyeti-Seyfi BAŞKAN, Çardaş Yay. Ankara 1994. 111 sayfa, 24 x 16 cm. Türk resim tarihinin en önemli ressamlarınında içinde olduğu bir erken dönem sanatçı örgütlenmesi üzerine

    TLSold
  • ABOVE WASHİNGTON by Robert Cameron-Cameron and Company, California 1985. Sert kapak, şömizsiz, 158 sayfa, 35.5 x 28.5 cm. Başkent Waşington'un fotoğrafları.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    ABOVE WASHİNGTON by Robert Cameron-Cameron and Company, California 1985. Sert kapak, şömizsiz, 158 sayfa, 35.5 x 28.5 cm. Başkent Waşington'un fotoğrafları.

    TLSold